BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Låna pengar smartare

Följ våra tips & råd när du ska låna pengar.

7 värdefulla tips att tänka på när du ska låna pengar-> KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANSÖKNINGSFORMULÄRET

Behöver du låna pengar till ett större köp, som en renovering eller ett bilköp? Då är det kanske ett privatlån som gäller.


Ett privatlån är ett lån utan säkerhet där du själv väljer hur pengarna bäst spenderas. Tricket är att göra det smart och genomtänkt. Pengar som du lånar för exempelvis renovering eller bilköp ska inte ge baksmälla i form av skyhöga räntor. Ett privatlån ska kännas bra att ta. Du ska kunna vara trygg i vetskapen att du klarar av att betala tillbaka lånet utan problem. Att gå till en låneförmedlare som oss istället för en traditionell storbank kan ge många fördelar när du ska ta ett privatlån.


1. Du måste tänka på procenten Det är viktigt att jämföra banker när du tar privatlån. Många skulle bli förvånade hur olika räntor man kan kan få från olika banker. Slipp räntekostnader på uppåt tiotusentals kronor genom rätt lån.


2. Håll nere kreditupplysningarna Varje gång du gör en låneansökan görs en kreditupplysning. Många kreditupplysningar på kort tid förstör din kreditvärdighet. Jämför du flera banker på egen hand kan det sluta med att du minskar möjligheterna till ett lån med bra villkor.


3. Låneförmedlare först När du ansöker om privatlån via en låneförmedlare görs det endast en kreditupplysning som låneförmedlaren delar med en rad olika banker. Ansök därför alltid via en låneförmedlare som oss först. Du sparar tid, jämför flera banker och kan få så bra villkor som möjligt.


4. Samla lånen Har du handlat något på avbetalning eller har utnyttjade kreditkort sen tidigare? Dessa brukar vara förenade med höga räntor och/eller avgifter. Passa på att ansöka om hela beloppet så att du samtidigt bakar in dina gamla lån in i det nya. Att ha flera lån kontra ett enda kan påverka din kreditvärdighet negativt.


5. Ta med en medsökande Har du med en medsökande (make/maka/sambo) kan det förbättra dina möjligheter att få ett lån med bra villkor beviljat.


6. Belåna bostaden istället Har du ett befintligt bolån kan det finnas utrymme att ta mer lån på huset eller bostadsrätten istället för att ta ett privatlån. Det brukar generellt vara lägre räntor på bolån än privatlån.


7. Tänk på att lånet ska betalas tillbaka Att låna pengar kostar pengar. Behöver du verkligen lånet och har du räknat på det ordentligt så att du kan betala av det inom utsatt tid utan problem?


-> KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANSÖKNINGSFORMULÄRET


Relaterade artiklar:
TIPSEN FÖR HUR DU SKA TA KONTROLL ÖVER DIN EKONOMI
ATT TÄNKA PÅ NÄR DU SKA LÅNA PENGAR GENOM EN LÅNEFÖRMEDLARE
6 SITUATIONER NÄR ETT PRIVATLÅN ÄR OKEJ ATT TA

About Us

Du måste tänka på procenten!

Har du missat vår sköna reklamfilm. Här kan du se den!

Var detta nyttig information?

Vill du ge oss ris eller ros?

Har du fler frågor?

Ta kontakt med oss genom formuläret nedan så svarar vi så snart vi kan! Vill du gör en låneansökan? KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANSÖKNINGSFORMULÄRET