BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Välkommen till låneförmedlaren Direkto
Jämför lån upp till 500.000 kr

  Jämför banker kostnadsfritt
  Möjlighet till lägre ränta än på egen hand
  Lånealternativen är inte bindande

  Jämför banker kostnadsfritt
  Möjlighet till lägre ränta än på egen hand
  Lånealternativen är inte bindande

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Nominell ränta 2,95% - 19,90%.

Börja med att fylla i ansökan
En UC delas med banker & långivare
Följ budgivningen säkert med BankID
Välj det bästa alternativet, signera och få lånet utbetalt

Ett urval av våra långivare

MedMera Bank | Coop Marginalen Bank Nordnet Forex Bank Bluestep Bank Collector Bank

Du måste tänka på procenten!

Har du missat vår sköna reklamfilm. Här kan du se den!

Renovering? Ny bil? Samla lån?

Maximera dina möjligheter till att hitta lån med lägsta möjliga ränta. Vänd dig till låneförmedlaren Direkto först.

Varför låna pengar genom Direkto?

Privatlån, eller blancolån som det också heter, är ett lån som inte kräver någon säkerhet. Det finns många olika långivare i Sverige som erbjuder denna typ av lån. Att välja första bästa långivare när det kommer till privatlån är något vi starkt avråder från då räntor och villkor skiljer sig mycket åt beroende på var du söker.

Att själv vända sig direkt till flera olika långivare är också något vi avråder från då varje långivare kommer att ta en egen kreditupplysning (UC). Många kreditupplysningar på kort tid förstör din kreditvärdighet vilket gör att du får högre och högre räntor för varje ny långivare du vänder dig till.

Resultatet i båda ovan fall kan bli att du slutar upp med ett väldigt dyrt lån där du spenderar uppåt tiotusentals kronor i onödiga räntekostnader. Det är med andra ord viktigt för din ekonomi att låna pengar från rätt långivare men samtidigt svårt att hitta rätt på egen hand.

Genom att vända dig till Direkto först maximerar du dina möjligheter till att hitta ett lån med lägsta möjliga ränta utan att förstöra din kreditvärdighet. Direkto är ingen bank och vi lånar inte ut pengar själva. Utan vi är en låneförmedlare. Vi är en aktör på utlåningsmarknaden som står på låntagarens sida – till fördel för låntagaren.

När du ansöker om ett lån med Direkto behöver du inte kontakta varje långivare för sig - utan det gör vi. Det gör vi dessutom med endast en kreditupplysning för minimal påverkan på din kreditvärdighet.

Tjänsten är helt kostnadsfri och utan dolda avgifter. Du binder dig heller inte till något. Vi får istället betalt av den långivare som du väljer att gå vidare med.

Direkto är en låneförmedlare som står under Finansinspektionens tillsyn.

Så här fungerar Direkto låneförmedling

Du börjar med att fylla i och skicka iväg vårt ansökningsformulär längst upp på sidan. Genom vårt integrerade IT system mot långivarna matchas din ansökan med de banker och långivare som vi är anslutna till. De får upp till 24 timmar på sig att återkomma med ett erbjudande till dig. Du kan följa dessa live genom att logga in med BankID på ”Mina sidor”.

Du ser nu alla alternativ du har fått på ett transparent och överskådligt sätt, sorterat efter lägst effektiv ränta. Är du nöjd med något av förslagen väljer du själv vilket du vill gå vidare med. Behöver du hjälp med att välja kan du alltid ringa och prata med våra duktiga rådgivare. Den långivare du har valt kommer att skicka ut ett digitalt skuldebrev till dig som du i de flesta fall kan signera med BankID. Därefter tar det ca 1-3 bankdagar innan lånet blir utbetalt.

Baserat på din lön och kreditvärdighet kan du ansöka om- och jämföra lån upp till 500 000 kr med vår låneförmedlingstjänst. Beloppet du lånar, räntan och återbetalningstiden kommer sedan att avgöra din månadskostnad. Vilken ränta och andra villkor du får på ditt lån bestämmer inte vi utan det gör långivarna. Om du har en medsökande kan du oftast få bättre villkor.

Vi förmedlar privatlån med nominella räntor från 2,95% till 19,90%. Räntan baseras på din individuella ekonomiska situation och den effektiva räntan för majoriteten av våra kunder landar i regel mellan 3,0% och 10,4% Återbetalningstiden kan väljas mellan 1-15 år.

Så säkerställer du att du får en bra ränta. Enkelt, smidigt, tryggt och helt kostnadsfritt. Tänk alltid Direkto först när du ska låna pengar eller lägga om befintliga lån!

Vi hjälper dig!

Vanliga frågor:

De grundkrav som långivarna ställer skiljer sig från långivare till långivare. Nedan är därför en minsta gemensamma nämnare för vad de långivare som vi samarbetar med har för krav. Många av våra långivare har därför hårdare krav än det som anges nedan vad gäller inkomst exempelvis. Så ju bättre ekonomisk situation du har desto fler långivare kan vi skicka din ansökan till. Har man betalningsanmärkningar begränsar det också antalet långivare vi kan titta med.

Du ska
- vara minst 20 år gammal
- ha en årsinkomst på minst 100 000
- ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
- eller vara förtidspensionär/pensionär
- ha betalat av lånet innan du blir 79 år
- vara skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
- inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna
Ja, men en betalningsanmärkning försvårar möjligheten att få ett lån beviljat då det begränsar antalet banker/långivare som vi kan vända oss till med din ansökan. Du kan max bli beviljad ett belopp på 250 000 kr när du har en betalningsanmärkning. Du måste uppfylla de samlade grundkraven vi har för att få ett lån beviljat. I tillägg till detta så finns det nedan krav:

- Betalningsanmärkningarna måste vara minst 6 månader gamla enligt UC
- Du får inte ha en skuld hos Kronofogden
- Du får ha max 10 betalningsanmärkningar till ett belopp om max 50 000 kr
Som låneförmedlare är det räntespannet det lägsta på marknaden (de flesta förmedlar upp till 29%). Även om majoriteten av de lån vi förmedlar hamnar i de lägre räntespannen så samarbetar vi också med några långivare som riktar in sig på kunder med högre riskprofil. Dessa banker accepterar alltså kunder med högre risk och till och med betalningsanmärkningar. Dessa banker kompenserar för den högre risken med högre räntor. Enligt lag måste vi berätta hela räntespannet för samtliga banker vi jobbar med och därför blir räntespannet brett. Majoriteten av våra kunder får en effektiv ränta mellan 3,0%-10,4%.
Nej det är inte möjligt att få lån beviljat genom oss om man har en skuld hos Kronofogden.
Direktos låneförmedlingstjänst är helt kostnadsfri. Vi lägger inte på någon ränta eller avgifter. Det finns med andra ord inga dolda avgifter. Du skulle inte heller få lägre räntor om du vände dig till långivarna direkt.

Eftersom vi är en viktig kanal för långivarna får vi betalt ur deras marknadsföringsbudgetar. Istället för att själva göra dyr reklam i TV, tidningar och online, vänder sig långivarna till oss för att hitta kunder till dem. Det gör vi genom att låta dig jämföra långivarna med vår tjänst och sedan välja den långivare som erbjuder dig bäst villkor.
När du skickat iväg din ansökan via formuläret ovan så får du generellt sätt de första svaren redan inom några minuter. Under kvällar och helger kan det ibland ta något längre tid. För att få så bra villkor som möjligt är det viktigt att du inte söker vidare hos banker och andra låneförmedlare förrän du har fått alla svar från oss. Vårt krav på långivarna är att de senast inom 24 timmar ska ha fattat ett beslut om den ränta och andra villkor de kan erbjuda dig.
Vi menar bestämt att vi borde ha varit före din bank. Men, ja, har du varit hos din privata bank eller en annan bank/långivare och fått avslag eller fått en ränta som du inte är nöjd med så finns det ingen anledning att söka till en enskild bank igen. Din bank tog en kreditupplysning och den är nu registrerad i 12 månader. Går du till ytterligare en bank nu, eller kanske flera, så kommer dessa banker att ta ännu fler kreditupplysningar som kommer att påverka din kreditvärdighet negativt. Resultatet blir att du hela tiden får sämre och sämre lånealternativ för varje ny bank du vänder dig till. Dessutom vet du inte vilken bank som passar just dig bäst - det är i princip omöjligt att veta på förhand. När du ansöker om privatlån med oss görs en enda kreditupplysning och du ansöker egentligen hos en rad olika banker samtidigt, som passar just dig.
Ja - de flesta av våra långivare erbjuder idag möjligheten att signera med BankID - men inte alla. Du får då istället hem ett skuldebrev som du ska läsa igenom, signera och skicka tillbaka.
Just nu bjuder Direkto på bankernas/långivarnas uppläggningsavgifter. Gäller endast kunder som väljer "samla lån" som lånesyfte.

Ansökan om att få ersättning av uppläggningsavgiften skall ha kommit in till Direkto senast den 8:e april 2019. Direkto återbetalar högst 995 SEK och erbjudandet kan utnyttjas en gång under kampanjperioden.

Utbetalningen kan ta upp till 45 dagar att hantera från och med att din begäran om utbetalning inkommit med villkoret att dina bankuppgifter stämmer.

Utbetalning av uppläggningsavgiften sker från Direkto AB till låntagarens konto.

Du är välkommen att kontakta oss på info@direkto.se eller 020-25 26 26 vid frågor.

Gör så här:
1) Efter det att ditt lån har blivit utbetalt kan du mejla oss på info@direkto.se för att begära tillbaka en eventuell uppläggningsavgift. Ange till vilket clearingnummer, bankkontonummer samt till vilken bank som pengarna ska betalas ut till.

2) Bankkontot måste stå i låntagarens namn. Var vänlig och dubbelkolla bankuppgifterna då Direkto inte ansvarar för felaktigt angivna bankuppgifter.
Viktigt! Den mejladress du mejlar ifrån ska vara densamma som du uppgav till oss när du ansökte om lånet med vår tjänst.
- Först efter 4 månader har passerat från utbetalningen av lånet vill vi att du fotar/skannar/kopierar din fjärde avi eller engagemangsbesked från banken/långivaren. Mejlas in till info@direkto.se.

- I mejlet ska du ange till vilket kontonummer vi ska göra utbetalningen.

- Viktigt att du mejlar oss från samma mejladress som du först uppgav när du ansökte om lånet genom oss!

- Om samtliga villkor är uppfyllda kommer vi att betala ut låneåterbäringen till det konto som du har uppgett inom 45 dagar från det att vi har mottagit uppgifterna.

- Direkto ansvarar inte för felaktigt angivna uppgifter.

Läs gärna mer här för fullständiga villkor.

Kontakt:

Direkto är en låneförmedlare som sedan 2012 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

info@direkto.se

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Fleminggatan 85, 112 45, Stockholm

Map