BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling

Välkommen till Direkto
Jämför lån upp till 600.000 kr

  Jämför banker kostnadsfritt
  Utmana din bank - få lägre ränta
  Lånealternativen är inte bindande

  Jämför banker kostnadsfritt
  Utmana din bank - få lägre ränta
  Lånealternativen är inte bindande

Låna till renovering?

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Nominell ränta 2,95% - 19,90%.

Börja med att fylla i ansökan
En UC delas med banker & långivare
Följ budgivningen säkert med BankID
Välj det bästa alternativet, signera och få lånet utbetalt

Ett urval av våra långivare

MedMera Bank | Coop Marginalen Bank Nordnet Forex Bank SevenDay Lendify

Renovering? Ny bil? Samla lån?

Maximera dina möjligheter till att hitta lån med lägsta möjliga ränta. Vänd dig till låneförmedlaren Direkto först.

Utmana din bank med Direkto!

Privatlån, eller blancolån som det också heter, är ett lån som inte kräver någon säkerhet. Lånesyften varierar kraftigt men det vanligaste är att man behöver finansiering till olika typer av renoveringar och hemmafix, bilköp eller att man vill omförhandla och slå ihop befintliga lån och krediter.

De flesta vänder sig i första hand fortfarande till sin bank när behovet uppstår trots att det idag finns många olika banker och långivare i Sverige som erbjuder privatlån till riktigt konkurrenskraftiga räntor. Potentiellt kan man sitta och betala uppåt tiotusentals kronor i onödiga räntekostnader om man nöjer sig med första erbjudande.

Som tur är kan man numera med några enkla knapptryckningar på vår hemsida konkurrensutsätta räntan man har på både nya och befintliga lån genom den låneförmedlingstjänst som Direkto erbjuder.

Tjänsten är helt kostnadsfri för låntagare och utan dolda avgifter. Vi får istället betalt av den långivare som du väljer att gå vidare med. Det ligger därför i vårt intresse att du får en så låg ränta som möjligt som du blir nöjd med. Du är heller inte bunden till att gå vidare med några av de lånealternativ som du får genom oss.

Direkto är en låneförmedlare som står under Finansinspektionens tillsyn.

Så här fungerar Direkto låneförmedling

Börja med att fylla i och skicka iväg vårt ansökningsformulär längst upp på sidan. Genom vårt integrerade IT system mot olika banker och långivare matchas din ansökan med de aktörer som vi är anslutna till. De får upp till 24 timmar på sig att återkomma med ett erbjudande till dig.

Du kan följa dessa live genom att logga in med BankID på ”Mina sidor”.

Är du nöjd med något av förslagen väljer du själv vilket du vill gå vidare med. Behöver du hjälp med att välja kan du alltid ringa och prata med våra duktiga rådgivare. Den långivare du har valt kommer att skicka ut ett digitalt skuldebrev till dig som du kan signera med BankID. Därefter tar det ca 1-3 bankdagar innan lånet blir utbetalt.

Vi förmedlar privatlån med nominella räntor från 2,95% till 19,90%. Vilken ränta just du får bestämmer inte vi utan det gör långivarna. Räntan baseras på din individuella ekonomiska situation och den effektiva räntan för majoriteten av våra kunder landar i regel mellan 3,0% och 10,4% Återbetalningstiden kan väljas mellan 1-15 år.

Så säkerställer du att du får en bra ränta. Enkelt, smidigt, tryggt och helt kostnadsfritt.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vanliga frågor:

De grundkrav som långivarna ställer skiljer sig från långivare till långivare. Nedan är därför en minsta gemensamma nämnare för vad de långivare som vi samarbetar med har för krav. Många av våra långivare har därför hårdare krav än det som anges nedan vad gäller inkomst exempelvis. Så ju bättre ekonomisk situation du har desto fler långivare kan vi skicka din ansökan till. Har man betalningsanmärkningar begränsar det också antalet långivare vi kan titta med.

Du ska
- vara minst 20 år gammal
- ha en årsinkomst på minst 100 000
- ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
- eller vara förtidspensionär/pensionär
- ha betalat av lånet innan du blir 79 år
- vara skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
- inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna
Ja, men en betalningsanmärkning försvårar möjligheten att få ett lån beviljat då det begränsar antalet banker/långivare som vi kan vända oss till med din ansökan. Du kan max bli beviljad ett belopp på 250 000 kr när du har en betalningsanmärkning. Du måste uppfylla de samlade grundkraven vi har för att få ett lån beviljat. I tillägg till detta så finns det nedan krav:

- Betalningsanmärkningarna måste vara minst 6 månader gamla enligt UC
- Du får inte ha en skuld hos Kronofogden
- Du får ha max 10 betalningsanmärkningar till ett belopp om max 50 000 kr
Som låneförmedlare är det räntespannet det lägsta på marknaden (de flesta förmedlar upp till 29%). Även om majoriteten av de lån vi förmedlar hamnar i de lägre räntespannen så samarbetar vi också med några långivare som riktar in sig på kunder med högre riskprofil. Dessa banker accepterar alltså kunder med högre risk och till och med betalningsanmärkningar. Dessa banker kompenserar för den högre risken med högre räntor. Enligt lag måste vi berätta hela räntespannet för samtliga banker vi jobbar med och därför blir räntespannet brett. Majoriteten av våra kunder får en effektiv ränta mellan 3,0%-10,4%.

Kontakt:

Direkto är en låneförmedlare som sedan 2012 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

info@direkto.se

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Fleminggatan 85, 112 45, Stockholm

Map