BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Att tänka på när du ska låna pengar genom en låneförmedlare


-> LÅNEFÖRMEDLAREN DIREKTO - ANSÖK HÄR

När du har bestämt dig för att låna pengar utan säkerhet, ett så kallat privatlån eller blancolån, är det viktigt att du har all information du behöver så att lånet inte blir onödigt dyrt. Kanske är din spontana tanke att kontakta din bank i första hand – gör inte det! Du måste tänka på procenten som vi säger på Direkto. När det kommer till privatlån är det smartaste valet att först och främst kontakta en låneförmedlare som oss. Det är oerhört viktig att jämföra bankernas privatlån eftersom de olika räntorna bankerna ger kan variera kraftigt. Skillnaden kan vara enorm och röra sig om uppemot tiotusentals kronor i onödiga räntekostnader för lånet.


Den andra fördelen med att kontakta en låneförmedlare först är att det endast tas en kreditupplysning på dig. Skulle du själv kontakta flera banker skulle det tas en kreditupplysning på dig per bank. Gör du flera kreditupplysningar på kort tid ökar din så kallade UC score. Detta innebär att du får sämre kreditvärdighet vilket gör att du förmodligen får sämre och sämre villkor för varje ny bank du vänder dig till. Därför är det alltså smartast att gå via en låneförmedlare som Direkto. På så sätt sparar du inte bara tid utan påverkan på din kreditvärdighet blir minimal. På så sätt optimerar du dina möjligheter att hitta ett privatlån med bra villkor.


Vad är då bra att tänka på när du ska välja vilken låneförmedlare du ska ansöka igenom? Direkto har samlat sina fyra bästa tips:


1. Vilka banker samarbetar låneförmedlaren med?
Hur många banker låneförmedlaren samarbetar med är viktigt men desto viktigare är vilka banker. Tänk alltså kvalitet före kvantitet. Det är lätt att tro att storbankerna är de som är bäst med tanke på att många känner till dem. Men sanningen är att mindre banker – de så kallade nischbankerna – är både snabbare och ger ofta bättre villkor. Några av de ledande bankerna inom privatlån är Santander, Marginalen, Collector och Forex Bank. Dessa banker går att likställa med en kvalitetsstämpel och är banker du bör leta efter som samarbetspartners till den låneförmedlare du tycker verkar intressant. Du har då goda förutsättningar att få ett lån med bra villkor särskilt om du i grunden har en stabil ekonomisk situation.


2. Vilken ränta kan du få?
Den lägsta nominella räntan som vi förmedlar ligger på 2,95% vilket är marknadens lägsta i skrivande stund. De flesta får dock en ränta mellan 5%-8%. Den ränta du blir erbjuden beror helt på din kreditvärdighet och din ekonomiska situation. Är du fast anställd? Har du en bra månadslön? Har du andra lån? Hur många kreditupplysningar har tagits på dig det senaste året? Det är några av de faktorer bankerna tar med i sin bedömning.


3. Undvik att söka ditt lån genom fler än en låneförmedlare på kort tid.
Om den första låneförmedlaren du vänder dig till erbjuder dig ett lån med en bra ränta och villkor är det mycket sällan en god idé att vända dig till fler låneförmedlare därefter. Nästa låneförmedlare kommer nämligen behöva göra en kreditupplysning på dig också och redan där kommer kreditvärdigheten att försämras i och med den nya kreditupplysningen. Förutom detta kommer du med all sannolikhet inte få lika många och bra erbjudanden som den första låneförmedlaren. Många banker har nämligen en spärr på 30 dagar eller till och med upp till 100 dagar. Om låneförmedlare 1 har lagt ut din låneansökan hos en bank så blir det per automatik avslag om låneförmedlare 2 lägger ut din låneansökan igen hos samma bank inom den nämnda tiden.


4. Ta reda på hur låneförmedlaren behandlar sina kunder.
Service och rådgivning är två centrala delar i ansökningsprocessen. Det är viktigt att låneförmedlaren tar sig tid att noga gå igenom din ansökan, rätta till eventuella felaktigheter i själva ansökan och så vidare. Att låneförmedlaren är duktig på sitt jobb och förstår ditt behov kan vara helt avgörande för om du ska få ett lån med en bra ränta.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANSÖKNINGSFORMULÄRET

Relaterade artiklar:
7 VÄRDEFULLA TIPS ATT TÄNKA PÅ NÄR DU SKA LÅNA PENGAR
6 SITUATIONER NÄR ETT PRIVATLÅN ÄR OKEJ ATT TA
TIPSEN FÖR HUR DU SKA TA KONTROLL ÖVER DIN EKONOMI

About Us

Du måste tänka på procenten!

Har du missat vår sköna reklamfilm. Här kan du se den!

Var detta nyttig information?

Vill du ge oss ris eller ros?

Har du fler frågor?

Ta kontakt med oss genom formuläret nedan så svarar vi så snart vi kan! Vill du gör en låneansökan? KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANSÖKNINGSFORMULÄRET