BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling

BILLÅN UTAN KONTANTINSATS

  Finansiera hela bilköpet med ett billån utan kontantinsats.
  Du måste tänka på procenten.

  Finansiera hela bilköpet med ett billån utan kontantinsats.
  Du måste tänka på procenten.

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Nominell ränta 2,95% - 19,90%.

Börja med att fylla i ansökan
En UC delas med banker & långivare
Följ budgivningen säkert med BankID
Välj det bästa alternativet, signera och få lånet utbetalt

Ett urval av våra långivare

MedMera Bank | Coop Marginalen Bank Nordnet Forex Bank SevenDay Lendify

Vill du ha ett billån utan kontantinsats

Vi hjälper dig att hitta rätt bland bankernas räntor

Billån med eller utan säkerhet?

Om du funderar på att låna penga för att köpa bil så har du två valmöjligheter, vare sig du köper bilen via en bilhandlare eller privat. Antingen kan du ta ett vanligt billån, där bilen i fråga står som säkerhet. Då kan du låna maximalt 80% av bilens värde och behöver betala minst 20% i kontantinsats till säljaren. Eller så kan du ta ett privatlån utan säkerhet, vilket innebär att du kan låna upp till hela bilens värde och slipper krav på handpenning.

Via Direkto kan du ansöka om billån utan kontantinsats hos ett flertal banker och långivare bara genom att fylla i ett enkelt formulär online. Redan inom 24 timmar kan du sedan sätta dig ner och jämföra olika låneerbjudanden. Ansökan är helt kostnadsfri och vi tar endast en kreditupplysning, oavsett hur många banker du får svar från. När du vill ta ett lån för att köpa bil utan kontantinsats är det därför oftast mer fördelaktigt att gå via oss än att vända dig direkt till din ordinarie bank eller försöka jämföra långivare på egen hand.

Billån utan handpenning

Genom oss på Direkto kan du ansöka om billån utan handpenning på allt mellan 10 000 kr och 500 000 kr. Vi förmedlar billån utan kontantinsats med återbetalningstid på 1-15 år och nominella räntor från 2,95% till 29,00%. Vilket belopp, ränta och återbetalningstid du sedan erbjuds hos respektive långivare beror på dina ekonomiska förutsättningar. Den effektiva räntan för majoriteten av våra kunder hamnar mellan 3,0% och 10,4%.

Men i och med att låneinstituten konkurrerar om dig som kund kan du vara säker på att du alltid får de bästa villkoren och den lägsta möjliga räntan på ditt billån. Det är dessutom helt och hållet upp till dig vilket, om något, av de erbjudna lånen du vill anta. Och du bestämmer själv om du vill använda pengarna till en sprillans ny eller en begagnad bil. När du vill köpa en bil utan kontantinsats och önskar ta ett förmånligt billån utan handpenning är Direkto därför alltid ett smart val. Som vi brukar säga: Du måste tänka på procenten!

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vanliga frågor om billån:

I vanliga fall när man tar ett billån ses själva bilen som underliggande säkerhet för lånet. Sådana lån ansöker man vanligast genom banker och bilfirmor. Då kräver långivaren i regel att man själv går in med en kontantinsats om minst 20% eller en inbytesbil som täcker upp för detta. När du ansöker om ett privatlån för att köpa bil används inte bilen som underliggande säkerhet utan säkerheten ligger i din specifika ekonomiska situation och kreditvärdighet. Det finns för och nackdelar med att ta ett billån med bilen som säkerhet kontra ett privatlån när du ska köpa bil vilket vi reder ut i nästa fråga.
Det beror på. Om du köper bilen utan bilen som säkerhet är det i självaste verket ett privatlån som du tar. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet där du själv väljer vad du spenderar pengarna på.

Fördelen med att ta ett billån med bilen som säkerhet är att du i bästa fall kan få en lägre ränta än om du tar ett privatlån. Men det är absolut ingen självklarhet. En annan fördel kan vara att du får andra förmåner som exempelvis rabatt på bilförsäkring eller rabatt på bensin beroende på vart du tar billånet. Detta är dock inget som är givet.

Fördelarna med att istället ta ett privatlån när du ska köpa bil är att det finns mer flexibilitet i ett privatlån. Här följer några av de fördelar som finns med ett privatlån kontra billån med bilen som säkerhet.

Bilens ålder spelar ingen roll
Du kan ta ett privatlån för att köpa bil oavsett hur gammal bilen är medans många långivare, som vissa storbanker, kräver att bilen inte får vara äldre än 15 år i bästa fall.

Längre amorteringstid
Köper du en bil som är 10 år gammal måste du ha betalat av lånet på max 5 år i bästa fall. Tar du istället ett privatlån via oss kan du själv välja om du vill betala av lånet på uppåt 15 år.

Inga krav på kontantinsats
Tar du ett privatlån för att köpa bil finns det inga krav på kontantinsats. Du väljer själv om du vill låna till hela eller del av köpesumman.

Lägre krav på lägsta lånebelopp
Via Direkto kan du ansöka om privatlån mellan 10 000 – 500 000 kr. Väljer man ett billån med bilen som säkerhet brukar kravet på lägsta gränsen vara betydligt högre än 10 000 kr. Exempelvis kräver vissa storbanker att bilen ska kosta minst 125 000 kr för att bli beviljad ett billån med bilen som säkerhet.

Inget lösenkrav
Har du ett billån med bilen som säkerhet måste du lösa det som återstår av lånet per det datum som du säljer bilen i och med att du ju gör dig av med den underliggande säkerheten för lånet. Med privatlån finns det inte några sådana krav även om vi förvisso rekommenderar att man betalar av sina privatlån så snart man kan.

Inget krav på att bilen ska köpas genom auktoriserad återförsäljare
Om du ska köpa drömbilen av en privatperson kan du i regel inte ta ett billån med bilen som säkerhet då de flesta långivare av sådana billån kräver att du måste köpa bilen via en auktoriserad bilåterförsäljare. Med ett privatlån väljer du därför själv om du köper bilen via en återförsäljare eller privat.

Du kan läsa mer om privatlån här.
Nej. I dagsläget arbetar vi inte med billån där bilen utgör den underliggande säkerheten. Det vi rekommenderar är att du ansöker om ett privatlån genom oss motsvarande det belopp du hade tänkt att låna för bilen och jämför de villkor du får från våra banker med de villkor som du får via exempelvis bilfirman. På så sätt säkerställer du att du får bästa tänkbara villkor på ditt billån oavsett om bilen används som underliggande säkerhet eller inte. När du ansöker om lån via oss gäller de erbjudanden du får i 30 dagar.

Kontakt:

Direkto är en låneförmedlare som sedan 2012 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

info@direkto.se

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Fleminggatan 85, 112 45, Stockholm

Map