BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

Det här ska du tänka på när du lånar pengar

Det här ska du tänka på när du lånar pengar

Behöver du låna pengar till ett större köp, som en renovering eller ett bilköp? Då är det kanske ett privatlån som gäller.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet där du själv väljer hur pengarna bäst spenderas. Tricket är att göra det smart och genomtänkt. Pengar som du lånar för exempelvis renovering eller bilköp ska inte ge baksmälla i form av skyhöga räntor. Ett privatlån ska kännas bra att ta. Du ska kunna vara trygg i vetskapen att du klarar av att betala tillbaka lånet utan problem.

1. Du måste tänka på procenten Det är viktigt att jämföra banker när du lånar privatlån. Många skulle bli förvånade hur olika räntor man kan kan få från olika banker. Slipp räntekostnader på uppåt tiotusentals kronor genom rätt lån.

2. Håll nere kreditupplysningarna Varje gång du gör en låneansökan görs en kreditupplysning. Många kreditupplysningar på kort tid förstör din kreditvärdighet. Jämför du flera banker på egen hand kan det sluta med att du minskar möjligheterna till ett lån med bra villkor.

3. Låneförmedlare först När du ansöker om privatlån via en låneförmedlare som Direkto görs det endast en kreditupplysning som låneförmedlaren delar med en rad olika banker. Ansök därför alltid via Direkto först. Du sparar tid, jämför flera banker och kan få så bra villkor som möjligt.

4. Samla lånen Har du handlat något på avbetalning eller har du utnyttjade kreditkort sen tidigare? Dessa brukar vara förenade med höga räntor och/eller avgifter. Passa på att ansöka om hela beloppet så att du samtidigt bakar in dina gamla lån in i det nya. Att ha flera lån kontra ett enda kan påverka din kreditvärdighet negativt.

5. Ta med en medsökande Har du med en medsökande (make/maka/sambo) kan det förbättra dina möjligheter att få ett lån med bra villkor beviljat.

6. Belåna bostaden istället Har du ett befintligt bolån kan det finnas utrymme att ta mer lån på huset eller bostadsrätten istället för att ta ett privatlån. Det brukar generellt vara lägre räntor på bolån än privatlån. Se bara upp så att du inte passerar gränserna för amorteringskraven då detta kan göra att du tvingas amortera i en mycket högre takt på bolånet än vad du känner dig ekonomiskt bekväm med.

7. Tänk på att lånet ska betalas tillbaka Att låna pengar kostar pengar. Behöver du verkligen lånet och har du räknat på det ordentligt så att du kan betala av det inom utsatt tid utan problem?

 

Vänd dig gärna till Direkto först när du ska ansöka om ett privatlån upp till 500.000 kronor. Med Direkto får du bättre förutsättningar att få lägsta möjliga ränta än på egen hand. Tjänsten är kostnadsfri.

Till ansökan

Kommentarsfältet är nu stängd för detta inlägg.

Vill Du Kontakta Oss?

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Vasagatan 28, 111 20, Stockholm

Map

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

info@direkto.se