BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

Hur ska du göra för att hitta det billigaste privatlånet?

Hur ska du göra för att hitta det billigaste privatlånet?

Är du ute efter ett privatlån för att göra en renovering, köpa bil, lösa en oönskad situation eller något annat? Här ger vi dig bästa tipsen för hur du ska göra för att hitta det billigaste privatlånet.

Förutom storbankerna finns det idag minst ett 20-tal andra banker och långivare som erbjuder privatlån. Exempel på andra långivare är Forex Bank, Santander, Collector, Nordnet med många fler. Utöver dessa finns det en hel uppsjö av snabblåneföretag och kreditkortsutgivare om det är ett mindre lån på under 10 000 kronor man är ute efter.

 

Till ansökan

 

Bankerna och långivarna marknadsför sig gärna genom att lyfta sina lägsta räntor och man kan lätt tro att alla som söker lån hos dom blir erbjuden dessa räntor. Men från bankernas perspektiv är vi tyvärr inte likvärdiga. Varje bank gör en individuell bedömning där informationen som framgår från kreditupplysningen utgör ett viktigt beslutsunderlag. Även om man uppfyller bankernas grundkrav är det alltså inte en garanti för att man ska bli erbjuden deras lägsta räntor.

Det många därför gör är att man börjar söka runt och skickar in ansökningar till olika banker vilket i praktiken betyder att varje bank tar en egen kreditupplysning på dig. Det många inte vet är att många kreditupplysningar på kort tid försämrar ens kreditvärdighet. Man blir därför med stor säkerhet erbjuden sämre och sämre villkor vilket är motsatsen till det billigaste privatlånet man var ute efter till att börja med.

Så i vilken ände ska man börja? Hur ska man göra för att säkerställa att man hittar det billigaste privatlånet i denna djungel utan att förstöra sin kreditvärdighet på kuppen?

 

  • Har du ett befintligt bolån? Billigaste privatlånet hittar du nämligen om du faktiskt inte tar ett privatlån utan istället ansöker om att få utöka ditt bolån då räntor på bolån i de allra flesta fall är lägre än privatlåneräntor även om snitträntorna på privatlån har kommit ner rejält sista åren.

 

  • Vänd dig till en låneförmedlare! Har du inget bolån eller finns det inget utrymme att öka det? Då är det alltså privatlån som gäller och det absolut smartaste är att vända sig till en låneförmedlare som oss för att säkerställa att hitta det billigaste privatlånet.

 

Vad är en låneförmedlare?

Kort beskrivet är låneförmedlare en mellanhand mellan långivare och låntagare. Tjänsten är kostnadsfri och det finns inga dolda avgifter.

När du ansöker om ett lån genom oss gör du en enkel ansökan online som tar ungefär 5 minuter. När du har skickat iväg den görs det en automatisk kreditupplysning som vi delar med alla våra banker som vi därefter skickar vidare din ansökan till. Så med en ansökan prövas din låneansökan hos flera av Sveriges ledande banker inom privatlån. Bankerna gör sin bedömning och återkommer med sina erbjudanden inom 24 timmar. Du kan följa hela processen genom en personlig länk online. Därefter kan du själv välja det billigaste privatlånet som du har blivit erbjuden. Behöver du hjälp med något under processens gång eller har frågor kan du alltid ringa in till oss och prata med våra duktiga rådgivare.

Beroende på vilket alternativ du har valt får du antingen möjlighet att signera skuldebrevet med BankID eller så får du hem skuldebrevet som du får skicka tillbaka med posten. Lånet betalas därefter normalt ut inom 1-3 bankdagar.

Att hitta det billigaste privatlånet ska inte vara krångligare än så!

Vill du veta mer om låneförmedlare läs här.

Vill du veta mer om Direkto läs här.

Till ansökan

Kommentarsfältet är nu stängd för detta inlägg.

Vill Du Kontakta Oss?

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Vasagatan 28, 111 20, Stockholm

Map

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

info@direkto.se