BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Bolånemarginaler Q3 2017

Bolånemarginaler Q3 2017

Bolånemarginaler – tredje kvartalet 2017 fortsätter på rekordhöga och absurda nivåer

Finansinspektionen rapporterade den 14:e november 2017 att bankernas bolånemarginaler tredje kvartalet minskade något till 1,71% i september jämfört med 1,73% i slutet av juni. Det är dock fortfarande historiskt höga nivåer vi pratar om. I en tidigare artikel så har vi sagt att låneförmedling kan vara just det som behövs för att sätta igång konkurrensen på marknaden.

 

Bolånemarginaler 2017

Bolånemarginaler 2017 – Fortsatt historiska och absurda nivåer

 

De lägre marginalerna tycks bero på högre finansieringskostnader sedan förra kvartalet. Dvs bankernas upplåningskostnad har ökat. I synnerhet det som kallas för marknadsfinansiering (ej inlåning) där räntorna har gått upp på korta och långa löptider.

Det är lustigt att Finansinspektionen själva skriver att bankerna har så pass bra marginaler på kunderna att de är villiga att förhandla om sänkta räntor – så länge kunderna proaktivt tar upp frågan. “Det är därför viktigt att konsumenter kontaktar olika banker och förhandlar för att sänka sina räntekostnader” skriver de på sin hemsida. Man efterfrågar således just låneförmedling och låneförmedlare. Det är tacksamt också att Finansinspektionen faktiskt försöker uppmuntra till bytet genom att uttryckligen säga att man inte ska haka upp sig på storbankerna “… konsumenter behöver inte vara begränsade till storbankerna”.

Det här problemet upplever vi även som förmedlare av lån utan säkerhet. På vår marknad finns det över 20 nischbanker som har specialiserat sig på just lån utan säkerhet och de som grupp bättre än storbankerna ur två avseenden:

 

  • Lägre räntor
  • Fler beviljade

 

Men till skillnad från bolånemarknaden så har vi förmedlare genom gjort mycket för att konkurrensutsätta storbankerna och hjälper därmed privatlånekunder till bättre räntor varje dag. Räntorna på lån utan säkerhet börjar på 2,95% (i skrivande stund November 2017). Har du inte sett över dina räntor så är det kanske dags att göra det. Ska du låna pengar, vänd dig då inte till en storbank, vänd dig istället till en låneförmedlare som oss.

 

FORTSATT LÄSNING OM BOLÅNEMARGINALERNA UNDER TREDJE KVARTALET 2017
Data och mer information kan du hitta här: http://fi.se/sv/publicerat/statistik/bankernas-marginal-pa-bolan2/

 

VAD HAR DU FÖR RÄNTA PÅ DITT PRIVATLÅN?
Genom Direkto kan du jämföra bankerna i syfte att sänka räntan på ditt privatlån. Våra räntor börjar på 2,95%.

Kommentarsfältet är nu stängd för detta inlägg.

Vill Du Kontakta Oss?

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Fleminggatan 85, 112 45, Stockholm

Map