BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

Vad är en låneförmedlare?

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är en mellanhand mellan långivare och den privatperson som vill ta ett lån. Det finns många fördelar med att vända sig till en låneförmedlare när man vill låna pengar istället för att vända sig direkt till bankerna.

Varför finns låneförmedlare?

I Sverige finns det idag en hel uppsjö av banker som lånar ut pengar utan säkerhet till privatpersoner, eller så kallat privatlån, blancolån eller konsumtionslån. Räntor och villkor skiljer sig åt mellan olika långivare särskilt då räntan sätts individuellt baserat på ens ekonomiska situation och kreditvärdighet. Därför kan det vara svårt att hitta rätt lån på egen hand. Det är här låneförmedlare kommer in i bilden.

Egentligen är det logiskt. Om du ska köpa en matvara så går du förmodligen inte direkt till den som tillverkar varan utan du går in på en mataffär där du enkelt kan jämföra butikens sortiment av den varan vad gäller olika märken, smaker, priser och så vidare. Hade du behövt vända dig till varje tillverkare själv hade det varit både krångligt och tidskrävande.

En låneförmedlare fungerar ungefär på ett liknande sätt som mataffären med undantag att vår ”butik” finns på nätet och den produkt du ”köper” är privatlån. När du vänder dig till oss för att ta ett privatlån så presenterar vi dig ett helt sortiment av privatlån från olika banker med olika villkor. På så sätt blir det enkelt för dig att välja ett alternativ som du tycker passar dina behov bäst. Tycker du ändå att det är svårt att göra ett val så kan man ringa till oss och få hjälp av våra duktiga rådgivare som kan hjälpa dig att göra ett val.

Vad finns det för fördelar med att vända sig till en låneförmedlare istället för att vända sig direkt till bankerna?

En UC – När du vänder dig till en låneförmedlare som oss så tar vi endast en kreditupplysning som vi delar med alla våra banker. Hade du själv vänt dig till bankerna så hade varje bank gjort en egen kreditupplysning. Gör du många kreditupplysningar på kort tid går din kreditrisk upp och du kommer med stor sannolikhet få sämre och sämre erbjudanden för varje ny bank du vänder dig till. Att vi endast tar en enda kreditupplysning som vi istället delar med alla banker är alltså en av de stora fördelarna med att vända sig till en låneförmedlare som oss. Du sparar alltså både tid och påverkan på din kreditvärdighet blir minimal.

Enkelt att jämföra – Att du enkelt kan jämföra de olika alternativen är givetvis en annan stor fördel med låneförmedlare. Många skulle bli förvånade hur en och samma person kan bli erbjuden så olika räntor från olika banker. Får du en för hög ränta kan det handla om tiotusentals kronor som du betalar i onödiga räntekostnader. Tar du hjälp av en en låneförmedlare istället kan du känna dig trygg med att du får riktigt bra villkor anpassat till dina förutsättningar.

Slippa prata med en bankman – De flesta låneförmedlare har en superenkel ansökningsprocess där man kan sköta allt online och på så sätt slippa prata med banken. Ansökan görs online. När alla våra banker har behandlat färdigt din låneansökan – vilket normalt ska ske inom 24 timmar – återkommer de med sina erbjudanden. Du kan enkelt se villkoren på vår hemsida där du också själv kan göra ett val. Beroende på vilken bank du väljer kan du signera skuldebrevet med hjälp av BankID eller få hem allt per post. Så fort banken har fått tillbaka det signerade skuldebrevet får du pengarna utbetalt 1-3 senare till det kontonummer du har angivit.

Kostnadsfritt – Självklart är det helt kostnadsfritt att gå igenom en låneförmedlare när du ska låna pengar och du betalar ingenting till oss. Det finns heller inga dolda avgifter. Då vi låneförmedlare fungerar som en distributionskanal för bankerna får vi istället en ersättning från dom.

Hade jag inte fått bättre ränta om jag hade vänt mig direkt till bankerna?

Nej. Oavsett om du hade tagit ett lån via bank X direkt eller om du hade fått samma lån genom en låneförmedlare hos samma bank X hade du fått samma ränta och andra villkor.

Är det inte bättre att vända sig till sin bank istället för att vända sig till en låneförmedlare?

Har du ett bolån hos din bank och kan uttöka bolånet istället för att ta ett privatlån? Ja då är det bättre att i första hand vända dig till din bank. Men har du tänkt att vända dig till din bank för att ansöka om ett privatlån menar vi bestämt att det är fel. Det finns flera orsaker till det.

  • Är du en kund med stabil ekonomi och bra kreditvärdighet som fyller kraven för att få storbankens lägsta privatlåneränta? Ja då vågar vi påstå att du med all sannolikhet får desto bättre ränta om du istället vänder dig till en låneförmedlare som oss. De banker vi samarbetar med är ledande inom just privatlån och många av dom erbjuder lägre lägsta räntor än storbankerna.
  • Behöver du ta ett större lån över 350 000 kronor? Då är det också bättre att vända dig till en låneförmedlare som oss där du kan låna upp till 500 000 kronor då storbankerna har ett tak på 350 000 kronor eller lägre beroende på bank.
  • Har du betalningsanmärkningar men en stabil ekonomi i grunden? Då blir du nekad av storbankerna ändå så då är definitivt bästa alternativet att vända sig till en låneförmedlare. Vi samarbetar med några av marknadens bästa banker som är särskilt duktiga på att erbjuda lån till bra villkor till kunder med betalningsanmärkningar.
  • När du går igenom en låneförmedlare är ansökningsprocessen enkel och du får snabbt utbetalt.

Vilken låneförmedlare är bäst?

Ja vi kan ju bara prata för oss själva. Det som är fördelen med oss är att vi är speciellt duktiga på att förmedla lån till kunder med stabil ekonomi och bra kreditvärdighet som har ett större lånebehov från 100 000 kronor och uppåt. Vi förmedlar privatlån till marknadens lägsta räntor och samarbetar med några banker inom de lägre räntespannen som våra större konkurrenter saknar i ”sitt sortiment”.

Dessutom vågar vi påstå att vi är fantastiskt duktiga på service och vi behandlar varje kund och ansökan med stor omsorg och uppföljning. Lyckas vi inte hitta ett lån till bra villkor till dig så är vi noga med att ge dig bra tips och råd på hur du kan gå vidare.

Läs mer om Direkto här.

Vad är en låneförmedlare

Bli den första med att lämna en kommentar.

Lämna kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

Vill Du Kontakta Oss?

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Vasagatan 28, 111 20, Stockholm

Map

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

info@direkto.se