BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

Vilken bank är bäst?

Vilken bank är bäst?

Det är en fråga som många av våra kunder undrar över. Det finns tyvärr inget enkelt svar på den frågan.

Det finns många banker i Sverige som erbjuder privatlån, men räntor och villkor skiljer sig mycket åt mellan olika långivare då räntan sätts individuellt. En del har lägre lägsta räntor än andra vilket ofta är något bankerna gärna lyfter fram i sin marknadsföring. Men detta betyder inte att alla per automatik är berättigade till dessa lägsta räntor även om man tillsynes uppfyller deras grundläggande villkor.


Alla banker som erbjuder privatlån gör en individuell bedömning och samma bank erbjuder därmed olika räntor till olika personer. För att göra det ännu krångligare kan en och samma person få vitt skilda räntor från olika banker. Vi ser dagligen hur många av våra kunder kan bli erbjuden lånevillkor där räntan kan skilja sig uppåt tio procentenheter beroende på vilken bank som kommer med erbjudandet. För en privatperson kan detta innebära onödiga räntekostnader på tiotusentals kronor. Så att ta reda på vilken bank som är bäst är absolut en mycket relevant fråga.

Men frågan bör omformuleras. ”Vilken bank är bäst för mig?” är därför snarare en mer korrekt formulerad fråga.

Som privatperson är det i vår mening nästintill omöjligt att veta vilken bank som är bäst för just dig och att hitta rätt lån på egen hand är en rejäl utmaning. Man skulle förstås kunna göra låneansökningar hos en rad olika banker och jämföra. Men då riskerar man att förstöra sin kreditvärdighet då varje bank tar en egen kreditupplysning. Många kreditupplysningar på kort tid höjer din kreditrisk och med stor sannolikhet får du bara sämre och sämre erbjudanden för varje ny bank du vänder dig till.

Det smartaste och mest rationella är därför att vända sig till en låneförmedlare som oss när man vill låna pengar och göra en ansökan online eller per telefon. Vi lägger ut din ansökan hos upp till femton ledande banker inom privatlån som får återkomma med sina bud om vilka lånevillkor de erbjuder dig. I samband med detta tar vi en kreditupplysning som vi delar med samtliga banker så att det blir en minimal påverkan på din kreditvärdighet.

Genom några knapptryckningar kan du enkelt får reda på vilken bank som är bäst för dig – helt kostnadsfritt.

Så för att återgå till frågan – vilken bank är bäst? Ja, klicka här för att ta reda på vilken bank som är bäst för just dig genom att fylla i vårt enkla ansökningsformulär.

Inom 24 timmar från det att du skickat iväg din ansökan kommer du att veta vilken av de banker vi samarbetar med erbjuder dig bäst ränta och andra villkor. Sedan återstår bara att välja mellan de mest förmånliga lånen. På så sätt säkerställer du att du har tagit lånet på bästa tänkbara bank för dig samtidigt som du sparat tid och inte haft en negativ påverkan på din kreditvärdighet.

Lite kort om hur bankerna gör sin bedömning

Två viktiga faktorer som avgör vilken ränta du får är hur mycket taxerad inkomst du har deklarerat sista åren samt hur gammal du är. Har du en fast anställning och har haft det i många år väger det exempelvis tyngre än om du har en tillfällig anställning.

Har du betalningsanmärkningar försvårar det naturligtvis möjligheten till att kunna få ett lån beviljat och blir du erbjuden lån får du räkna med högre räntor mellan 7%-30% där de flesta brukar hamna någonstans mittemellan.

Har du gjort många kreditupplysningar sista tolv månaderna är detta också något som kommer att försvåra möjligheterna.

Läs mer här för att få en fingervisning på vilka räntor du kan vänta dig att få på ditt privatlån.

Vill du veta mer? Ring oss gärna på 020 – 25 26 26 så kan vi berätta.

Bli den första med att lämna en kommentar.

Lämna kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

Vill Du Kontakta Oss?

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Vasagatan 28, 111 20, Stockholm

Map

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

info@direkto.se