Handpenningslån med bra ränta

Sedan bankerna blivit hårdare med att bevilja topplån och handpenningslån har det blivit svårare för många bostadsköpare att ha råd med handpenningen vid köp av ett hus eller en lägenhet. Särskilt i storstäderna ligger såväl bostadspriser som hyror högt, vilket gör att det är få som har möjlighet att inom en rimlig tidsperiod spara ihop till handpenningen för att köpa en bostad. Många väljer därför att ta ett privatlån för att kunna täcka kostnaderna. Dessa lån har ofta en ränta som är markant högre än ett bolån, vilket gör att återbetalningen starkt belastar ekonomin.

Det vill vi på Direkto nu hjälpa till att motverka. Direkto hjälper dig att hitta ett handpenningslån med bra villkor och ränta som tillsammans med bolånet blir rimligt att betala tillbaka utan att ekonomin blir ansträngd.

Därför behövs handpenningslån

Vid husköp brukar 15% av priset utgöras av en handpenning. Handpenningen används bland annat som en reserveringssumma som visar att du har för avsikt att köpa bostaden och den betalas till säljaren, vanligen genom reservering hos mäklaren, när man skriver på kontraktet. Resten av köpesumman betalas sedan vid tillträdet.

Då huspriserna på de flesta orter är höga är det lätt att räkna ut att 15% av köpesumman blir några hundra tusen kronor. Det är få som har en ekonomi där det är möjligt att spara ihop till denna summa i förväg om man inte vill vänta i 10-15 år med att köpa en bostad.

Att äga din egen bostad är en fördelaktig affär då du i längden kommer att betala mindre för ditt boende, till skillnad från om du hyr. Där brukar kostnaden istället stiga varje år. Därför vill många köpa hus innan de har lyckats spara ihop till en handpenning.

Eftersom bankerna har blivit hårdare med att bevilja bolån kan man i de flesta fall inte längre låna pengar till hela köpesumman under bolånet. Detsamma gäller för tillkommande avgifter såsom lagfart, pantbrev och stämpelskatt. Dessa måste man alltså betala ur egen ficka.

För de flesta är några hundra tusen för mycket och därför behöver man låna till handpenningen. För att du ska få ett handpenningslån med vettiga villkor kan du använda dig av Direkto. Vi tar fram det bästa handpenningslånet för dina förutsättningar. Tjänsten är kostnadsfri.

Vi erbjuder dig att låna till handpenningen upp till 500 000 kronor. Den summan räcker långt vid köp av bostad.

Ansök om att låna till handpenningen idag

Skicka in din ansökan om handpenningslån redan idag. Det bästa är om du redan har en bostad som du är intresserad av att köpa och gärna också ett lånelöfte på banken så du vet hur mycket du har att röra dig med. Då blir det lättare för oss att ta fram bästa möjliga villkor och rätt kreditgivare för dig.