BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Hur byter jag bank från Nordea

VI hjälper dig att byta bank!

ansök här

  • Privatlån upp till 600 000 kr
  • Ansök helt kostnadsfritt
  • Välj mellan flera långivare
  • Svar inom 24 timmar

Ring oss på: 020-252626

Så här går det till

1.

Hur byter jag bank från Nordea

Du fyller i dina
uppgifter i
vårt formulär.

2.

Hur byter jag bank från Nordea

Vi matchar din ansökan
med så många långivare
som möjligt.

3.

Hur byter jag bank från Nordea

Vi presenterar
alla alternativen.
Du väljer.

4.

Hur byter jag bank från Nordea

Klart!
Du får ofta svar samma dag,
senast inom 24 timmar.

Hur byter jag bank från Nordea

Byt från Nordea

Att byta bank är inte så komplicerat som de flesta tänker sig. Du kan alltid få hjälp med flytten och med detaljer kring konton och tjänster, men det kan ändå vara bra att ha någorlunda koll på vad man borde tänka på innan.

Att byta bank är vanligtvis inte något som många är vana vid. De flesta har kanske inte gjort det alls, därför kan det kännas lite oroligt från början. Men med lite tid kan du få tag på en bank som är lätt att ha kontakt med, lätt att få hjälp av och som är lättillgänglig ifall att man har behov att besöka ett bankkontor.

Hur byter jag bank från Nordea?

När du ska byta bank från Nordea hjälper din nya bank dig med det praktiska. Men välj bank med omsorg utifrån dina behov så att du vet att du alltid får dem uppfyllda. Att bankerna vill ha dig som kund är det ingen tvekan om.

När du byter bank följer bytet särskilda rutiner så att flytten går så smidigt som möjligt och inte dröjer längre än nödvändigt. Konton ska flyttas, tillhörande tjänster ska flyttas och ett nytt bankkort ska skickas ut till dig. Om du har särskilda autogiro-tjänster ska dessa också medfölja om du önskar det. Det ska inte dröja mer än tre till fem bankdagar för bytet att gå igenom, något som är standard för de flesta banktjänster. Det är dock viktigt att du lämnar alla uppgifter som krävs för att bytet ska kunna ske.

När folk funderar på “hur byter jag bank från Nordea?” finns dock en del oro. Man vill inte gå miste om tillgången till sina konton och tjänster, utan man vill ha allt fortsatt tillgängligt när man behöver det. Därför kan det vara bra att veta om att du kan få hjälp med alltifrån kontoutdrag på stående överföringar och autogiroöverföringar, information om kortnummer hos den gamla banken, uppgifter om krediter du utnyttjar, regelbundna insättningar på dina konton till säkerhetsdosa för tjänster på Internet ges av nya banken, uppgifter om eventuella värdepapperskonton som är anslutna till ditt konto, privatgiroblanketter som ska avslutas och uppgifter om ditt bankfack. Skulle det vara så att du inte får all denna information av banken vid flytten, kan du be om dessa typer av tjänster.

Du måste tänka på procenten!

Har du missat vår sköna reklamfilm. Här kan du se den!

Att tänka på inför att byta bank från Nordea

  • Din ekonomiska situation. Fundera ut vad du har för behov utifrån din ekonomi. Kanske finns det vissa frågor som den nya banken prioriterar särskilt.
  • Kolla upp vilka villkor, avgifter och försäkringar som gäller hos den nya banken.
  • Bolån och värdepapper. Har du bolån och du vill byta bank från Nordea bör du diskutera detta med den nya banken så att du inte bryter ett bolån och måste betala ränteskillnadsersättning till exempel. Risk finns att om du missar detta kan det kosta mycket. Värdepapper är sådant du bör ha i åtanke då det kan hända att fonder kan behöva säljas för att sedan köpas nya vid ett bankbyte.
  • Träffa banken. Boka ett möte med den nya banken för att höra dig för vad de kan erbjuda dig för tryggheter. I vissa fall kanske det till och med gynnar dig att ha flera banker, och då kanske du enbart behöver föra över vissa av tjänsterna till den nya banken.
  • Räkningar. När du har flyttat över konton, autogiron och alla tjänster till din nya bank så bör du hålla extra koll på vissa räkningar så att de för säkerhetsskull inte försvinner i flytten och inte betalas.
  • E-legitimation. Glöm inte att skapa ny e-legitimation i form av bank-ID som är gällande för din nya bank.

Har du privatlån, medlemslån, kontokrediter eller andra typer av lån utan säkerhet på Nordea som du vill se över? Ta hjälp av Direkto. Låneförmedlaren Direkto kan hjälpa dig att jämföra bankernas privatlån, olika villkor och möjligheter för att skapa det bästa alternativet för dig! Med ett stort urval av svenska banker och långivare så förmedlar Direkto lån till privatpersoner.

Med en enkel ansökan tar vi fram banker som ger dig bäst villkor baserat på dina förutsättningar och återkommer med svar inom 24 timmar.

Vi hjälper dig att hitta rätt långivare av privatlån efter dina behov när du vill byta bank från Nordea. Välkommen till låneförmedlaren Direkto!

Kontakt:

Direkto är en låneförmedlare som sedan 2012 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

info@direkto.se

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Fleminggatan 85, 112 45, Stockholm

Map