Jämför lån från olika kreditgivare

Med Direkto kan du jämföra lån från en mängd olika kreditgivare och på så sätt få bästa möjliga villkor. Att hitta rätt privatlån genom att sitta i timmar och läsa igenom förslag från olika låneinstitut är både tidskrävande och onödigt. Låt oss hjälpa dig istället!

Direkto jämför lån åt dig

Den stora skillnaden mellan oss och många andra är att vi går igenom respektive erbjudande åt dig och tar fram det som bäst passar dina önskemål och som ger dig bäst ränta. På så sätt slipper du själv gå igenom en lång lista med förslag från olika banker. Det gör att du kommer att spara tid och samtidigt får du bästa möjliga lån.

Att jämföra lån på egen hand är sällan en bra idé. Genom att varje bank måste begära en kreditupplysning riskerar du att din kreditvärdighet försämras. När Direkto jämför lån gör vi bara en enda kreditupplysning och den används sedan för att kontakta bankerna och be om deras bästa erbjudanden. Det är möjligt för oss att göra detta genom ett specialavtal med UC.

När vi får svar från bankerna går vi igenom samtliga förslag och väger dem mot varandra baserat på hur din låneansökan ser ut. Därför är det viktigt att du anger alla uppgifter noggrant och korrekt i formuläret.

När vi har tagit fram det förslag som ser ut att passa din ansökan bäst kontaktar vi dig och presenterar det så att du kan välja att tacka ja eller nej till det. Vi hör av oss inom 24 timmar. Ofta får du svar redan samma dag som du skickar in din ansökan.

Lånet betalas sedan snabbt ut till dig och du kan använda det för att köpa det du behöver. Vi kan också hjälpa dig med att lösa andra skulder och på så sätt samla dina lån. Du kan välja att ange detta i din ansökan så anpassar vi lånet därefter.

Välj rätt återbetalningstid

Återbetalningstiden påverkar räntan när du jämför lån. Här hos Direkto arbetar vi med blancolån (även kallade privatlån) som är annuitetslån. Ett annuitetslån innebär att du betalar tillbaka samma summa per månad under hela återbetalningstiden. Ibland kan man få en lägre räntesats om man väljer en längre återbetalningstid. Det innebär å andra sidan att du totalt sett kommer att betala mer för ditt lån.

Du måste själv överväga vad som är viktigast för dig. En kort återbetalningstid med aningen högre ränta innebär att du snabbare blir av med din skuld. En längre återbetalningstid till en lägre ränta innebär en lägre månadskostnad. Om du känner att du behöver rådgivning för att komma fram till den bästa lösningen för dig kan du kontakta oss för att få prata med en av våra Lånerådgivare.