BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Konsumtionslån och konsumentkrediter

Här kan du ansöka om konsumentkrediter.
Du måste tänka på procenten.
Vi hjälper dig att hitta rätt bland bankernas räntor.

Vad är ett konsumtionslån?

Ett konsumtionslån är alla typer av lån och krediter från privatlån, blancolån till billån och medlemslån. Konsumtionslån är egentligen precis samma sak som blancolån, det vill säga privatlån eller lån utan säkerhet. Lånen kan användas använda till valfri konsumtion. Den typen av konsumentkrediter kan du ansöka om från en mängd långivare. Alla långivare som erbjuder konsumentkrediter, inklusive banker, får inte betala ut ett lån utan att först kontrollera låntagarens ekonomiska förutsättningar via en så kallad kreditprövning. Det betyder också att det finns en gräns för vilka räntor och avgifter de får ta ut. Du kan t ex aldrig få högre ränta på ett kreditköp än vad lagen säger, men det kan ändå skilja sig mycket i ränta från en kreditgivare till en annan. Därför är det viktigt att jämföra villkoren mellan olika konsumentkrediter innan du skriver på ett avtal. När du tar ett konsumtionslån kan du använda det till en mängd saker. Till att betala för den nya bilen, båten eller cykeln. Det kan användas till en efterlängtad semesterresa, att gifta dig eller som ett renoveringslån. Kanske behöver du en ny dator för studier eller jobb, betala veterinäravgifter eller betala av ett annat lån. Det kan egentligen användas till precis vad som helst. Du är fri att låna till det som du prioriterar är viktigt för dig.

Att tänka på vid konsumtionslån

När du tar dessa typer av lån finns det några få särskilda villkor att vara medveten om. Villkoren innebär bland annat att en kreditupplysning kommer att göras på dig för att se över din ekonomiska situation. Detta innebär inte att du inte kan låna om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare, utan enbart att man vill se över din nuvarande ekonomi för att bedöma lånet och räntan. Räntan sätts individuellt baserat på din kreditprövning. Andra typer av villkor ställs av varje enskild långivare, varför det är viktigt att du jämför mellan dem. Andra saker att tänka på, förutom att jämföra långivare och villkor, är framför allt att se över din ekonomi för att se vilket typ av lån som är möjligt för dig. Förbered dig också på att betala ränta och fundera över vilken räntesats som passar för dig, alla långivare erbjuder olika. Se även över möjligheterna att förhandla om vissa villkor. Kanske kan en låneförmedlare hjälpa dig med detta. Och sist men inte minst – ansök i god tid. Dels för att du ska ha möjlighet att jämföra låntyper, långivare och villkor, och dels för att kreditprövningen ska hinna genomföras.

Hur tar jag ett lån?

För att på bästa sätt jämföra lån, långivare och villkor bör du ta hjälp av en låneförmedlare. En låneförmedlare hjälper dig med allt som ett lån innebär. Du får hjälp med att värdera lån, räntor, andra typer av villkor och den bästa långivaren för dig och dina behov. Du slipper alltså göra jämförelserna själv. Via Direkto kan du jämföra konsumentkrediter hos flera olika banker och låneinstitut med bara en ansökan och en kreditupplysning. Helt kostnadsfritt! Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret här på hemsidan, så återkommer vi med låneerbjudanden från våra samarbetspartners inom 24 timmar. Du kan ansöka om att låna allt mellan 10 000 kr och 600 000 kr och välja en återbetalningstid på upp till 15 år. Räntan sätts individuellt baserat på din kreditprövning. Jämför och låna konsumtionslån med låneförmedlaren Direkto!

About Us

Vanliga frågor:

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Som underlag för att låna ut pengar använder sig banken/kreditgivaren av en kreditupplysning där lön och din specifika ekonomiska situation i övrigt ligger till grund för blancolånets villkor. Blancolånet återbetalas vanligtvis genom delbetalningar som innefattar både ränta och amortering. Vissa banker tar ut en uppläggningsavgift och aviavgifter – det senare kan du ofta bli av med genom autogirering. Köp av vitvaror, renovering av sin bostad eller sommarstugan är ofta anledningar till varför man söker blancolån. Blancolån kan också användas för att samla ihop andra mindre krediter och lån, t.ex. kreditkortsskulder. Räntan på blancolån är i regel lägre än räntan på kreditkort men högre än ett bolån.
Ja, tjänsten är helt kostnadsfri. Vi tar aldrig ut några avgifter från dig.
Du ska
- vara minst 20 år gammal
- ha en årsinkomst på minst 100 000
- ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
- eller vara förtidspensionär/pensionär
- ha betalat av lånet innan du blir 79 år
- vara skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader
- inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna
Börja med att skicka en låneansökan genom formuläret ovan. Genom att fylla i vår låneansökan så ger du oss uppgiften att å dina vägnar ställa bankerna mot varandra för att de ska konkurrera om att låna ut pengar med bästa möjliga villkor för just dig. Det är kostnadsfritt för dig, vi har inga dolda avgifter och eftersom vi har ett särskilt avtal med UC så tar vi endast en kreditupplysning som vi delar med bankerna. Så vi gör jobbet kostnadsfritt för att du ska få blancolån med bästa villkor och med minsta möjliga påverkan på din kreditvärdighet. Att låna pengar till bra villkor ska inte vara mer komplicerat än så.
Generellt sett 1-2 bankdagar. Alla banker har olika förfaranden för utbetalning men generellt kan man säga att så fort du valt en av bankerna som erbjuder dig lån är det mellan dig och banken att göra processen så snabb och smidig som möjligt. Det rör sig oftast om några få dagar.
Det är enkelt att samla lån och krediter och vi hjälper till kostnadsfritt. Vissa av de banker vi samarbetar med kommer att fråga om vilka blancolån och krediter som ska återbetalas med det nya blancolånet. Efter det att du har signerat skuldebrevet och banken i fråga har mottagit det kommer banken själv att betala tillbaka blancolånen/krediterna du har angivit. Andra banker vi samarbetar med kommer att sätta in pengarna på ditt konto som du anger i skuldebrevet och det är då upp till dig att betala tillbaka de lån du vill bli kvitt med. Eftersom villkoren är bättre bör det innebära lägre ränta, lägre månadskostnad och en kortare återbetalningstid.
När du ansöker om ett blancolån via formuläret ovan så bör du få de första svaren redan inom några minuter. Vårt krav på bankerna är att de senast inom 24 timmar ska ha fattat ett beslut om de villkor de kan erbjuda dig.
Vi förmedlar blancolån med nominella räntor från 2,95% till 29,00%. Effektiv ränta är från 3,00% till 33,23%. När du lånar pengar beror räntan på lånets storlek och din specifika ekonomiska situation. När du söker om att låna pengar genom Direkto så konkurrerar bankerna om att få dig som kund och på så sätt kan vi hitta lägsta möjliga ränta och månadskostnad på just ditt privatlån.
Vi förmedlar lån mellan 10 000 - 600 000 med en återbetalningstid mellan 1 - 15 år. Då vissa banker endast beviljar lån upp till 12 år så rekommenderar vi att du räknar på 12 år när du gör en ansökan så att du inte underestimerar månadskostnaden. Om du ansöker om fler än 12 år så anpassar bankerna återbetalningstiden automatiskt till den längsta återbetalningstiden som de kan erbjuda. Det går även att ändra återbetalningstiden efter det att du har fått dina låneerbjudanden om du kontaktar oss.
Ring oss på tel: 020-252626 måndag till torsdag mellan 9:00-18:00. Fredagar mellan 09:00-15:30. Vi har lunchstängt mellan 12:00-13:00. Du kan också mejla oss frågor på info@direkto.se .
Ja, om din nuvarande lön är över 12 000 kr i månaden (dock helst över 15 000 kr). Betalningsanmärkningarna måste vara minst 6 månader gamla enligt UC. Du får inte ha en skuld hos Kronofogden. Den kreditbedömning som görs i samband med din låneansökan är till för att ge en helhetsbild av din ekonomi och en betalningsanmärkning försvårar möjligheten att låna pengar, men hur din ekonomi ser ut i övrigt är viktigare. Du får ha max 10 betalningsanmärkningar till ett belopp om 50 000 kr. Du kan max bli beviljad ett belopp på 250 000 kr när du har en betalningsanmärkning.
Nej. Du får inte ha haft en skuld hos Kronofogden de senaste 6 månaderna. Du får heller inte ha en betalningsanmärkning som är mindre än 6 månader gammal.
Ja. Du kan när som helst betala av ett högre belopp än det som är utsatt av banken. Du kan också närsomhelst lösa hela lånet. Det skiljer sig från bank till bank hur avbetalningen av lån sker och vi hjälper gärna till med detta.

Du måste tänka på procenten!

Har du missat vår sköna reklamfilm. Här kan du se den!