BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Rak amortering

Här kan du ansöka om och lära dig mer om lån med rak amortering.
Du måste tänka på procenten.
Vi hjälper dig att hitta rätt bland bankernas räntor.

Vad innebär lån med rak amortering?

När du tar ett lån med rak amortering sjunker din månadskostnad med tiden. Du betalar kontinuerligt av lika mycket på lånet, det vill säga andelen amortering är exakt lika stor vid varje betalningstillfälle. Räntan (som sätts individuellt efter en kreditprövning) beräknas i sin tur löpande på den kvarvarande skulden. Därmed minskar andelen ränta allt eftersom det räntegrundande beloppet betalas av. Det innebär att den totala månadskostnaden blir högre i början av avbetalningstiden, då den innefattar mer ränta, och sedan minskar successivt ju närmare löptidens slut du kommer.

Fördelar och nackdelar med rak amortering

En stark fördel med rak amortering är att den totala räntekostnaden blir lägre än vid ett annuitetslån. Skulden minskar också snabbare eftersom du amorterar lika mycket varje månad. Nackdelen är dock att den sammanlagda månadskostnaden blir betydligt högre i början av löptiden, vilket kan göra det svårare att få stabilitet i ekonomin. Men om du känner att du har förutsättningar att betala tillbaka en större summa redan från början, så kan ett lån med rak amortering passa dig alldeles utmärkt. På Direkto samarbetar vi med banker och låneinstitut som erbjuder både annuitetslån och lån med rak amortering, så du har möjlighet att jämföra olika erbjudanden och välja själv. Ansök kostnadsfritt redan idag!

About Us

Vanliga frågor:

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Som underlag för att låna ut pengar använder sig banken/kreditgivaren av en kreditupplysning där lön och din specifika ekonomiska situation i övrigt ligger till grund för blancolånets villkor. Blancolånet återbetalas vanligtvis genom delbetalningar som innefattar både ränta och amortering. Vissa banker tar ut en uppläggningsavgift och aviavgifter – det senare kan du ofta bli av med genom autogirering. Köp av vitvaror, renovering av sin bostad eller sommarstugan är ofta anledningar till varför man söker blancolån. Blancolån kan också användas för att samla ihop andra mindre krediter och lån, t.ex. kreditkortsskulder. Räntan på blancolån är i regel lägre än räntan på kreditkort men högre än ett bolån.
Ja, tjänsten är helt kostnadsfri. Vi tar aldrig ut några avgifter från dig.
Du ska
- vara minst 20 år gammal
- ha en årsinkomst på minst 100 000
- ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
- eller vara förtidspensionär/pensionär
- ha betalat av lånet innan du blir 79 år
- vara skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader
- inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna

Du måste tänka på procenten!

Har du missat vår sköna reklamfilm. Här kan du se den!