Frågor och Svar

Vad får jag för ränta på mitt privatlån?

Vi erbjuder nominella räntor från 3,50% till 29,00% på privatlån. Räntan brukar hamna på mellan 4,9% och 14,90%. När du tar ett privatlån beror räntan på lånets storlek och din specifika ekonomiska situation. När du söker privatlån genom Direkto så konkurrerar bankerna om att få dig som kund och på så sätt kan vi erbjuda lägsta möjliga ränta och månadskostnad för just dig. Effektiv ränta blir mellan 3,57% och 33,23%.

Vilka är grundkraven för att bli beviljad ett privatlån?

Du ska
– vara minst 20 år gammal
– ha en årsinkomst på minst 100 000
– ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
– eller vara förtidspensionär/pensionär
– ha betalat av lånet innan du blir 79 år
– vara skuldfri från kronofogdsmyndigheten i minst 6 månader
– inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna.

Hur stort lån kan ni bevilja?

Vi erbjuder privatlån på mellan 20 000 och 500 000 kr.

Hur lång tid tar det innan jag får svar på min ansökan?

De första svaren på din privatlåneansökan får du redan inom några minuter. Våra samarbetspartners svarar på alla låneansökningar senast inom 24 timmar.

Hur lång återbetalningstid kan jag välja på mitt privatlån?

Vi erbjuder återbetalningstid på mellan 1 och 15 år. De flesta banker beviljar dock max 12 år.

Hur kommer jag lättast i kontakt mer er på Direkto?

Allra lättast är att ringa på tel: 020-252626 måndag-torsdag mellan 9-18 och fredagar 9-16. Du kan också maila oss på info@direkto.se

Vad är ett privatlån?

Privatlån, också kallat blancolån, är ett lån utan säkerhet. Som underlag för att låna ut pengar använder sig banken/kreditgivaren av en kreditupplysning där lön och personens specifika ekonomiska situation ligger till grund för privatlånets villkor. Privatlånet återbetalas vanligtvis genom delbetalningar som innefattar både ränta och amortering. Vissa banker tar ut en uppläggningsavgift och aviavgifter – det senare kan man ofta ta bort genom autogirering. Billån, båtlån och renovering av sin bostad är ofta anledningar till varför man söker privatlån. Privatlån kan också användas för att samla ihop andra mindre krediter och lån, t.ex. kreditkortsskulder. Räntan på privatlån är i regel lägre än räntan på kreditkort.

Hur gör jag för att ansöka om privatlån genom Direkto?

Genom att fylla i vår privatlåneansökan så ger du oss uppgiften att å dina vägnar ställa bankerna mot varandra för att de ska konkurrera om att låna ut pengar med bästa möjliga villkor för just dig. Det är kostnadsfritt för dig, vi har inga dolda avgifter och eftersom vi har ett särskilt avtal med UC så tar vi endast en kreditupplysning som vi delar med bankerna. Så vi gör jobbet kostnadsfritt för att du ska kunna bli beviljad privatlån till bästa villkor och med minsta möjliga påverkan på din kreditvärdighet. Att ta ett privatlån till bra villkor ska inte vara mer komplicerat än så.

När kan jag förvänta mig att mitt privatlån blir utbetalt?

Alla banker har olika förfaranden för utbetalning men generellt kan man säga att så fort du valt en av bankerna som erbjuder dig ett ptivatlån är det mellan dig och banken att göra processen så snabb och smidig som möjligt. Det rör sig oftast om några få dagar. Du får svar på din ansökan redan inom 24 timmar.

Är tjänsten gratis? Tar ni ut några avgifter?

Ja, tjänsten är kostnadsfri. Nej, du betalar aldrig något till Direkto.

Direktos tjänst – att hitta det privatlånealternativ som passar dig bäst – är kostnadsfri. Vi tar aldrig betalt från dig för din privatlåneansökan eller om du väljer att ta ett av de privatlånealternativ vi anordnar. Däremot kostar självklart privatlånet. Kostnaden för privatlånet som du tar är den ränta du betalar till den bank du väljer samt eventuella avgifter till dem. Dessa är alltså kostnader som bankerna tar och detta klargörs i de lånehandlingar som du först godkänner (eller inte) innan privatlånet blir utbetalt. Det kan röra sig om eventuellt uppläggningsavgift (ofta 495kr), eventuella aviavgifter (10-30 kr om du inte autogirerar) och eventuella försenings- och påminnelseavgifter om du inte betalar dina räkningar i tid. Det är rekommenderat att du betalar genom autogiro för att aldrig dra på dig onödiga kostnader och för att alltid betala i tid.

Hur gör jag för att samla mina lån genom att ta ett privatlån?

Vissa av de banker vi samarbetar med kommer att fråga om vilka lån och krediter som ska återbetalas med det nya privatlånet. Efter det att du har signerat skuldebrevet och banken i fråga har mottagit det kommer banken själv att betala tillbaka lånen/krediterna du har angivit. Andra banker vi samarbetar med kommer att sätta in pengarna på ditt konto som du anger i skuldebrevet och det är då upp till dig att betala tillbaka de lån du vill bli kvitt med. Eftersom villkoren är bättre bör det innebära lägre ränta, lägre månadskostnad och en kortare återbetalningstid.

Kan jag bli beviljad ett privatlån trots betalningsanmärkning?

Ja om din nuvarande lön är över 12 000 kr i månaden. Den kreditbedömning som görs i samband med din privatlåneansökan är till för att ge en helhetsbild av din ekonomi och en betalningsanmärkning försvårar möjligheten att låna pengar, men hur din ekonomi ser ut i övrigt är viktigare. Du får ha max 10 betalningsanmärkningar till ett belopp om 50 000 kr. Det beviljade beloppet kan bli större än 50 000 kr. Du får dock inte ha en skuld hos Kronofogden.

Är privatlån samma sak som snabblån?

Även om du får svar snabbt från bankerna på din privatlåneansökan så är detta inte samma sak som ett “snabblån”. Här kan du söka lån upp till 500 000 kr och jämföra erbjudanden från olika banker. Den effektiva räntan på snabblån är i regel mycket högre än på våra bankers privatlån.

Kan jag bli beviljad ett privatlån med skuld hos kronofogden?

Nej. Idag är det tyvärr inte möjligt att genom oss få privatlån beviljat om man har en skuld hos Kronofogden.

Kan jag betala av mitt privatlån i högre takt än avtalat?

Du kan när som helst betala av ett högre belopp än det som är utsatt av banken. Du kan också närsomhelst lösa hela privatlånet. Det skiljer sig från bank till bank hur avbetalningen av privatlån sker och man får tänka på att det kan tillkomma ränteskillnadsersättning när man löser ett privatlån.