BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Nischbanker – vilken bank passar dig?

ansök här

  • Privatlån upp till 600 000 kr
  • Ansök helt kostnadsfritt
  • Välj mellan flera långivare
  • Svar inom 24 timmar

Ring oss på: 020-252626

Så här går det till

1.

Nischbanker – vilken bank passar dig?

Du fyller i dina
uppgifter i
vårt formulär.

2.

Nischbanker – vilken bank passar dig?

Vi matchar din ansökan
med så många långivare
som möjligt.

3.

Nischbanker – vilken bank passar dig?

Vi presenterar
alla alternativen.
Du väljer.

4.

Nischbanker – vilken bank passar dig?

Klart!
Du får ofta svar samma dag,
senast inom 24 timmar.

Nischbanker

Nischbanker

Hur svenskarna sparar har förändrats de senaste åren. Allt fler väljer att flytta sina besparingar till nischbanker av olika anledningar. Några av dem är att sparräntorna ofta är bättre än hos storbankerna, att det finns förmånliga garantier och att vissa avgifter är lägre. Ifall du funderar på att placera dina pengar och besparingar hos en nischbank så finns det ett antal att välja mellan.

Vad är en nischbank?

En nischbank är ett bankaktiebolag som vanligtvis erbjuder ett begränsat utbud av tjänster. Det har gått allt bättre för nischbankerna under de senaste åren och erbjudandena som de har konkurrerar ofta prismässigt med andra liknande banker och långivare. Nischbanker är ofta specialiserade och inriktade inom särskilda områden. De är ofta mindre än storbankerna och inriktar sig på särskilda områden där de kan skapa bättre räntor på sparkonton, aktier och fonder med lägre avgifter eller banker på nätet. Sparräntorna är också mer lönsamma.

Nischbanker som finns på marknaden idag är bland annat banker som är inriktade på digitalt sparande, fondsparande och bolån. Bankerna är exempelvis Avanza, ICA-banken, Forex, Ikano, Länsförsäkringar och ett flertal andra nischbanker. Det finns alltså en mängd fler att vända sig till förutom de nämnda.

Att tänka på – 3 tips

Några saker som kan vara bra att titta på när du ska välja bank är följande:

  1. Se över din ekonomi och hur du sparar. Fundera ut vad du har för behov utifrån din ekonomi. Kanske finns det vissa frågor som den nya banken prioriterar särskilt.
  2. Titta på insättningsgarantin och jämför nischbankerna emellan. Kolla upp vilka villkor, avgifter och försäkringar som gäller hos den nya banken.
  3. En eller flera banker? Ibland kan det vara lönsamt att spara hos flera banker. Vissa nischbanker erbjuder billigare bolån till exempel, och därför kan det vara bra att se över om det kan vara värt att flytta bolånet till en nischbank.

Du måste tänka på procenten!

Har du missat vår sköna reklamfilm. Här kan du se den!

Ta hjälp av en låneförmedlare

För att på bästa sätt jämföra nischbanker när det kommer till lån utan säkerhet kan du ta hjälp av en låneförmedlare. En låneförmedlare hjälper dig att jämföra räntor och lånevillkor på ett transparent sätt och du slipper alltså göra jämförelsen själv.

Via Direkto kan du jämföra konsumentkrediter hos flera olika banker och låneinstitut med bara en ansökan och en kreditupplysning. Helt kostnadsfritt! Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret här på hemsidan, så återkommer vi med låneerbjudanden från våra samarbetspartners inom 24 timmar. Du kan ansöka om att låna allt mellan 10 000 kr och 600 000 kr och välja en återbetalningstid på upp till 15 år. Räntan sätts individuellt baserat på din ekonomi.

Hitta din nischbank med oss på Direkto! Vi hjälper dig att tänka på procenten.

Kontakt:

Direkto är en låneförmedlare som sedan 2012 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

info@direkto.se

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Fleminggatan 85, 112 45, Stockholm

Map