BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Privatlån för det du behöver just nu

Vid större inköp kan det ibland vara nödvändigt att ta ett privatlån för att täcka kostnaderna. Det kan vara svårt att spara pengar till sådant som att köpa en bil eller för att köpa ny köksinredning till huset eller lägenheten. Även för mindre, oförutsedda utgifter kan man till och från behöva ta ett privatlån.

Ett klassiskt exempel är om vitvaror såsom kylskåpet eller tvättmaskinen skulle gå sönder. Dessa är svåra att leva utan och om man inte har pengar sparade brukar ett privatlån vara den bästa lösningen för att kunna ersätta dem.

Finansiera båt- eller bilköp med privatlån

En ny bil eller en båt brukar kräva ganska stora utgifter. Vissa bilfirmor erbjuder visserligen finansiering, men det kan vara värt att jämföra denna med ett privatlån för att se vilken lösning som ger lägst ränta. Ett privatlån kan också vara lösningen för att betala kontantinsatsen till fordonet.

Låna pengar med låg ränta

Privatlån kallas också för blancolån. Dessa är lån utan säkerhet. Istället för att utgå från en säkerhet tittar långivaren på din individuella situation och den information de får från en kreditupplysning, och de ser till hela din ekonomi när villkoren för lånet räknas ut. Du får en lånesumma beviljad med en bestämd återbetalningstid och till en fast månadskostnad. Sedan kan du använda pengarna till vad du vill.

Räntan för ett privatlån är i regel lägre än den ränta du får med ett kreditkort. Därför kan det vara fördelaktigt att välja ett privatlån över att handla med kreditkort. Med hjälp av vår tjänst tar vi fram bästa möjliga ränta för den summa du vill låna, något som kan vara svårt att få fram på egen hand då du måste göra flera ansökningar hos respektive kreditgivare. Att göra detta kan skada din kreditvärdighet då respektive långivare ser att det nyligen har gjorts flera kreditupplysningar på dig. Det slipper du om du söker lån genom Direkto.

Låna bara så mycket som du har råd med

Det är väldigt viktigt att du inte lånar mer än vad du verkligen har råd med. Var därför noggrann när du fyller i ansökningsformuläret. Ange rätt inkomst, hur stora dina månatliga utgifter är och om du redan har andra krediter.

Även om du skulle ha en betalningsanmärkning brukar det vara möjligt att få ett privatlån genom Direkto, men det är viktigt att vi vet hur mycket det rör sig om så att vi kan ta fram rätt erbjudande för dig. Med hjälp av vår tjänst får du svar på din låneansökan inom 24 timmar. Genom att vi ställer bankerna mot varandra konkurrerar de om att få låna ut pengar till dig och på så sätt får du bättre villkor än om du skulle ansöka själv. Dessutom genomför vi bara en enda kreditprövning. Enkelt, snabbt och du får låna pengar med låg ränta.