BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

Bisnode

Bisnode

Bisnode är ett av Sveriges största kreditupplysningsföretag med fokus på företagskunder. Bisnode erbjuder sina kunder information om affärer, marknader och krediter. 1989 grundades företaget av Lars Save och finns idag i 19 länder.


Vad gör bisnode?

För att kunna bedöma kreditvärdigheten hämtar Bisnode information och uppgifter om företag, branscher och privatpersoner. Idag finns det information i deras register om alla svenskar över 15 år. När du som låntagare väljer att ansöka om ett lån görs en kreditupplysning på dig hos ett kreditupplysningsföretag. Informationen som samlas in används sedan för att avgöra om lånet ska beviljas eller inte men även vilka villkor och vilken ränta som du ska få. Bisnode är då ett av de kreditupplysningsföretag som kan hjälpa och informera exempelvis långivaren. Flera långivare använder sig av fler än ett kreditupplysningsföretag och Bisnode är ofta det andra valet efter Upplysningscentralen (UC).

Vilken information ger upplysningen hos bisnode?

Uppgifter som hjälper banken och långivaren är exempelvis

  • taxerade inkomsten
  • skuldsaldo
  • betalningsanmärkningar
  • beviljade lån/krediter
  • konkurser

Dessa uppgifter med flera finns i Bisnodes register för alla svenskar som fyllt 15 år. Skulle du själv vilja se vilken information som finns hos dig kan du skapa ett konto och göra det på ”Min upplysning” hos Bisnode (www.minupplysning.se/).

Påverkar en kreditupplysning min kreditvärdighet?

En kreditupplysning kan påverka din framtida kreditvärdighet beroende på vilket kreditupplysningsföretag som används. Sker det via UC som många banker och långivare använder sig av sparas upplysningen. Bisnode för ett separat register och därför skiljer sig din kreditvärdighet mellan olika kreditupplysningsföretag. Men det viktiga är att veta vilket företag som banken eller långivaren använder sig av. Samtliga banker vi samarbetar med gör en kreditupplysning hos UC och några av dem (däribland Sevenday) gör även en kreditupplysning hos Bisnode. Eftersom “alla” seriösa banker använder sig av UC går det inte att ansöka om ett lån med bra villkor utan en kreditupplysning hos UC. Därför är det bättre att du ansöker om ett lån genom en låneförmedlare så att endast en kreditupplysnings görs hos UC när du vill låna pengar.

 

Kommentarsfältet är nu stängd för detta inlägg.

Vill Du Kontakta Oss?

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Vasagatan 28, 111 20, Stockholm

Map

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

info@direkto.se