BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Creditsafe

Creditsafe

Idag finns det många olika kreditupplysningsföretag som används vid kreditupplysningar varav Creditsafe är ett av de vanligaste. En del företag tar sina kreditupplysningar via UC och andra väljer att använda sig av Creditsafe eller andra kreditupplysningsföretag.


Vad skiljer Creditsafe från andra kreditupplysningsföretag?

Den största skillnaden när det gäller Creditsafe är att de förfrågningar som görs via dem inte syns i UC:s register. En fördel med detta är att din kreditvärdighet inte sänks enligt UCs score-system. Har man många registrerade kreditupplysningar hos UC bedöms det nämligen som negativt av de flesta banker vilket kan påverka dina chanser till att exempelvis få privatlån och bolån med bra ränta.

Vad för uppgifter tar Creditsafe?

Tittar man på uppgifterna som de olika kreditupplysningsföretagen lämnar ut är det inte så stor skillnad. Sker kreditupplysningen via Creditsafe av en långivare så är det följande personuppgifter som långivaren får:

  • Namn och efternamn
  • Personnummer
  • Civilstånd
  • Folkbokföringsadress

Sedan finns det även andra uppgifter som tas som påverkar dig. Uppgifter om dina inkomster och taxeringsuppgifter tas från de senaste 3 åren och inte endast det senaste året.

Skulle det vara så att du har ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden eller ett skuldsaldo som inte är äldre än 3 år är det nästan omöjligt att få ett lån beviljat. Skuldsanering är en annan anledning till att det nästan skulle vara omöjligt att bli beviljad ett lån då personen inte anses ha möjligheten att betala tillbaka lånet.

Skillnad är det med betalningsanmärkningar. Man tittar då på betalningsanmärkningar som uppkommit både från E-mål och A-mål de senaste 3 åren. Att man har betalningsanmärkningar betyder inte att det är omöjligt att få ett lån även om det försvårar din situation. På Direkto har vi flera duktiga långivare som kan godkänna ansökningar trots betalningsanmärkning.

Läs mer om hur du kan låna pengar med betalningsanmärkningar

 

omfrågekopia Creditsafe

Om det har tagits en kreditupplysning via Creditsafe på dig skickas en kopia på din kreditupplysning hem till dig eller till din e-brevlåda (ex. Kivra). Enligt kreditupplysningslagen är de skyldiga att skicka detta, du får då information om vilket företag som tagit upplysningen på dig. Vem som gjort det står under rubriken ”frågeställare” i brevet. Detta sker vanligtvis när du ingått ett kreditavtal men kan också göras om du exempelvis ska hyra en lägenhet och uthyraren vill göra en ekonomisk riskbedömning. Skulle du vara osäker på varför upplysningen har gjorts bör du vända dig till företaget som står under ”frågeställare” i brevet och ta frågan direkt med dem.

Kommentarsfältet är nu stängd för detta inlägg.

Vill Du Kontakta Oss?

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Fleminggatan 85, 112 45, Stockholm

Map