RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Extrakort

Extrakort

Ibland kan det vara krångligt att ha ett gemensamt kort att dela på och istället bättre att ha ett och samma konto kopplat till flera kort. Man använder sig då av så kallade extrakort som flera kan ha.


Hur fungerar extrakort?

Du tillsammans med andra kan då äga varsina extrakort och handla var för sig men kostnaden dras från ett och samma konto. Väljer ni att handla på faktura läggs den gemensamma kostnaden ihop på en faktura som sedan betalas antingen gemensamt eller av huvudkontoinnehavaren.

Vem bär ansvaret för extrakorten?

Vem som bär ansvaret kan se olika ut hos olika kortutgivare. Antingen kan alla med ett extrakort ha ett solidariskt ansvar som betyder att alla har lika stort ansvar. Kortutgivaren kan då själv välja vem som ska bära ansvaret. Eller så kan det istället vara så att det är den som är innehavaren av huvudkontot som ansvarar för alla extrakorten och det blir alltså då den personen som får stå för eventuellt missbruk av ett extrakort.

Hur fungerar extrakort till ett kreditkort?

Ett kreditkort fungerar så att du handlar under en viss tidsperiod på kortet och får sedan en faktura med kostnaden för de samlade inköpen. Skulle det vara så att extrakort finns kopplade till kreditkortet läggs den gemensamma summan för alla inköp ihop på samma faktura. Vanligtvis har kreditkortet en kreditgräns som du inte kan överstiga. Detta gäller även om det finns extrakort kopplade till kreditkortet vilket innebär att extrakorten gemensamt inte får överstiga kreditgränsen.

bankränta