BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

Extrakort

Extrakort

Ibland kan det vara opraktiskt och krångligt att ha ett gemensamt kort som man använder tillsammans för att betala för gemensamma kostnader. Istället kan ett bättre alternativ vara att ha ett och samma konto kopplat till flera kort. Man använder sig då av så kallade extrakort.


Hur fungerar extrakort?

Det vanligaste är att make/maka/sambon väljer att ha extrakort till ett konto som de använder gemensamt för kostnader som rör familjen. Väljer man att handla på ett kreditkort, som ett extrakort, läggs de gemensamma kostnaderna ihop på en faktura som sedan kan betalas från ett gemensamt konto.

Vem bär ansvaret för extrakorten?

Vem som bär ansvaret kan se olika ut hos olika kortutgivare. Antingen kan alla med ett extrakort ha ett solidariskt ansvar som betyder att alla har lika stort ansvar. Kortutgivaren kan då själv välja vem som ska bära ansvaret. Eller så kan det istället vara så att det är den som är innehavaren av huvudkontot som ansvarar för alla extrakorten och det blir alltså då den personen som får stå för eventuellt missbruk av ett extrakort.

Hur fungerar extrakort till ett kreditkort?

Ett kreditkort fungerar så att du handlar under en viss tidsperiod på kortet och får sedan en faktura med kostnaden för de samlade inköpen. Skulle det vara så att extrakort finns kopplade till kreditkortet läggs den gemensamma summan för alla inköp ihop på samma faktura. Vanligtvis har kreditkortet en kreditgräns som du inte kan överstiga. Detta gäller även om det finns extrakort kopplade till kreditkortet vilket innebär att extrakorten gemensamt inte får överstiga kreditgränsen.

bankränta

Kommentarsfältet är nu stängd för detta inlägg.

Vill Du Kontakta Oss?

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Vasagatan 28, 111 20, Stockholm

Map

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

info@direkto.se