BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

Fintech

Fintech

Financial Technology, förkortat fintech, är ett samlingsnamn för de senaste tekniska innovationerna inom finanssektorn.   


Vad är fintech?

Ett Fintech företag är ett företag som genom tekniska (tech) innovationer skapar förbättringar inom finanssektorn (fin) för företag och privatpersoner – med fokus på privatpersoner. T.ex. företag som tar fram nya tjänster och produkter som ska göra det smidigare att sköta sin egen ekonomi. Direkto är ett Fintech företag som genom sin tekniska lösning möjliggör för privatpersoner att med några knapptryckningar hitta rätt privatlån till rätt villkor.

Då tjänsterna ska hjälpa användarna att tydligare få koll på exempelvis sin ekonomi, betala en faktura eller hantera sina försäkringar är de viktigt att de är anpassade för en större målgrupp och även finns lättillgängliga för användning. Mobilt BankID är ett hjälpmedel i processen som fungerar som ett identifieringsprogram och är ofta en förutsättning för företagen inom fintech. Det gör att det sker en säker inloggning för konsumenten och för fintech-företagen blir deras tjänster mer lättåtkomliga.

Hur utvecklas fintech?

Idag ökar intresset enormt för fintech och ett av de större företagen som Klarna, startade just i Sverige. En anledning till den kraftiga utvecklingen och spridningen är att det förenklar tjänsterna som annars görs inom den traditionella banksektorn. Att folk väljer fintech före att gå till banken beror till stor del just på grund av enkelheten men också för att fintech företagen vanligtvis erbjuder billigare alternativ.

Fintech

Kommentarsfältet är nu stängd för detta inlägg.

Vill Du Kontakta Oss?

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Vasagatan 28, 111 20, Stockholm

Map

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

info@direkto.se