BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling

Jämför lån till
lagfart & pantbrev
upp till 600.000 kr

  Lån till oförutsedda kostnader
  Jämför banker kostnadsfritt
  Ränta mellan 2,95%-19,90%

  Lån till oförutsedda kostnader
  Jämför banker kostnadsfritt
  Ränta mellan 2,95%-19,90%

Låna till lagfart?

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Nominell ränta 2,95% - 19,90%.

Börja med att fylla i ansökan
En UC delas med banker & långivare
Följ budgivningen säkert med BankID
Välj det bästa alternativet, signera och få lånet utbetalt

Ett urval av våra långivare

Ikano Bank MedMera Bank | Coop Marginalen Bank Nordnet Forex Bank SevenDay Santander

Oförutsedda kostnader i samband med bostadsaffären?

Privatlån vid oförutsedda kostnader

Ibland kan det dyka upp oförutsedda kostnader i samband med en bostadsaffär. Det är till exempel inte helt ovanligt att man missat att ta höjd för kostnader kopplade till nya pantbrev och lagfart särskilt om det är första gången som man köper hus. Då kan privatlån vara en bra lösning.

Privatlån är ett lån utan säkerhet där de flesta långivare erbjuder individuell räntesättning baserat på din personliga ekonomiska situation och kreditvärdighet. Räntorna på privatlån kan skilja rejält mellan olika långivare beroende på vem låntagaren är. Det finns därför inte en långivare som är bäst för alla. Därför är det viktigt att jämföra innan man tar ett lån. Att göra denna jämförelse är exakt det som Direkto gör i syfte att hitta det lån som har lägst ränta.

Direkto och Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är majoritetsägare av Direkto sedan början av år 2020. Genom affären får bokunder till Svensk Fastighetsförmedling enklare tillgång till de bästa privatlånen till renoveringar, investeringar och oförutsedda kostnader som kan uppstå i samband med bostadsköp.

Direkto är en låneförmedlare som står under Finansinspektionens tillsyn.

Privatlån genom Direkto

Räntorna på privatlån har kommit ner kraftigt sista åren och de lån som Direkto förmedlar ligger mellan 2,95%-19,90%, som är det lägsta spannet bland låneföremdlare i Sverige. Majoriteten av våra kunder får i regel en ränta mellan 3,0% till 10,4%.

Vilken ränta just du får bestämmer inte vi utan det gör de långivare som vi samarbetar med. Vår ambition som låneförmedlare är förstås att du ska få en så låg ränta som möjligt därav som vi matchar din låneansökan med många olika långivare för att ta reda på vilken som erbjuder dig den lägsta räntan. Vi presenterar alla alternativ - du bestämmer själv vilket du vill gå vidare med.

Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig som låntagare och utan dolda avgifter. Vi får istället betalt av den långivare som du väljer att gå vidare med. Det ligger därför i vårt intresse att du får en så låg ränta som möjligt som du blir nöjd med. Du är heller inte bunden till att gå vidare med några av de lånealternativ som du får genom oss.

Gör så här:

1. Fyll ansökningsformuläret längst upp på sidan.

2. Logga in på Mina sidor med BankID där du ser dina låneerbjudanden varteftersom de trillar in.

3. Välj det bästa alternativet. Lånet blir utbetalt i regel mellan 1-3 dagar.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vanliga frågor:

De grundkrav som långivarna ställer skiljer sig från långivare till långivare. Nedan är därför en minsta gemensamma nämnare för vad de långivare som vi samarbetar med har för krav. Många av våra långivare har därför hårdare krav än det som anges nedan vad gäller inkomst exempelvis. Så ju bättre ekonomisk situation du har desto fler långivare kan vi skicka din ansökan till. Har man betalningsanmärkningar begränsar det också antalet långivare vi kan titta med.

Du ska
- vara minst 20 år gammal
- ha en årsinkomst på minst 100 000
- ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
- eller vara förtidspensionär/pensionär
- ha betalat av lånet innan du blir 79 år
- vara skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
- inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna
Som låneförmedlare är det räntespannet det lägsta på marknaden (de flesta förmedlar upp till 29%). Även om majoriteten av de lån vi förmedlar hamnar i de lägre räntespannen så samarbetar vi också med några långivare som riktar in sig på kunder med högre riskprofil. Dessa banker accepterar alltså kunder med högre risk och till och med betalningsanmärkningar. Dessa banker kompenserar för den högre risken med högre räntor. Enligt lag måste vi berätta hela räntespannet för samtliga banker vi jobbar med och därför blir räntespannet brett. Majoriteten av våra kunder får en effektiv ränta mellan 3,0%-10,4%.
Direktos låneförmedlingstjänst är helt kostnadsfri. Vi lägger inte på någon ränta eller avgifter. Det finns med andra ord inga dolda avgifter. Du skulle inte heller få lägre räntor om du vände dig till långivarna direkt.

Eftersom vi är en viktig kanal för långivarna får vi betalt ur deras marknadsföringsbudgetar. Istället för att själva göra dyr reklam i TV, tidningar och online, vänder sig långivarna till oss för att hitta kunder till dem. Det gör vi genom att låta dig jämföra långivarna med vår tjänst och sedan välja den långivare som erbjuder dig bäst villkor.

Kontakt:

Direkto är en låneförmedlare som sedan 2012 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

info@direkto.se

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Fleminggatan 85, 112 45, Stockholm

Map