BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

Balanzia

Balanzia har lagt ner sin privatlåneverksamhet.

Balanzia var en bifirma till GCC capital AB som hade sitt säte i Stockholm. Fokusen låg på kunder med betalningsanmärkningar.

Texten nedan är inte uppdaterad efter det att Balanzia lades ner. 

Söker du ett lån kan du ansöka om det här


Balanzia privatlånet ”Balanzialånet”

Balanzia erbjuder privatpersoner ”Balanzialånet” vilket är ett blancolån/privatlån. Det innebär att du som låntagare inte behöver ha någon säkerhet för att ta lån. Lånet är ett annuitetslån, det vill säga att låntagaren betalar lika mycket varje månad till dess att lånet är avbetalat. (läs mer här)

Du kan ansöka om ett lån mellan 10 000 kronor och upp till 250 000. Återbetalningstid för Balanzialånet är mellan 1-15 år men det går givetvis att betala av lånet tidigare utan extra kostnad. Det går att ansöka om lån trots tidigare betalningsanmärkningar, så länge din ekonomi idag är bra. Bedömning av din ekonomiska situation grundar sig i kreditupplysning från UC och de uppgifter du lämnar till oss.

Låntagare hos Balanzia brukar vanligtvis ta lån för att betala av tidigare smålån och istället ta ett större lån hos Balanzia till lägre ränta. Sannolikheten att få lån ökar om du har en medlånare på kontraktet. Då minskar risken för Balanzia.

Vid låneansökan görs en kreditbedömning och utifrån bedömningen sätts din ränta individuellt efter din ekonomiska förutsättning.

Balanzia lån

Pris och ränta för Balanzialånet

Räntan är individuell och rörlig. Den varierar mellan 5,75% och upp till19,75%. Övriga kostnader:

 • Aviseringsavgift 10 kronor
 • Uppläggningsavgift 300 kronor
 • Påminnelseavgift 60 kronor
 • Förseningsavgift 100 kronor
 • Inkassokrav 180 kronor
 • Dröjsmålsränta, den nominella räntan + 12 %.

Krav för att ta Balanzialånet

 • Låntagaren ska minst vara 20 år.
 • Låntagaren ska minst ha en årsinkomst på 180 000 och vara tillsvidareanställd alternativt egenföretagare eller pensionär.
 • Låntagaren ska betala skatt i Sverige och måste minst ha varit folkbokförd i Sverige 2 år.
 • Inget skuldsaldo hos kronofogden, däremot okej att ha tidigare betalningsanmärkningar.
 • Det går inte att ansöka om lån för att köpa/behålla äganderätt till bostadsrätt, hus eller tomträtt.

Låneskydd försäkring

Med ditt lån ingår Låneskydd kostnadsfritt de tre första månaderna. Efter tre månader väljer du själv om du vill teckna fortsatt försäkring. Kostnaden är då 9% av månadsbeloppet på ditt lån. Den exakta månadskostnaden för försäkring kan du själv räkna ut på ditt lån genom att multiplicera din månadskostnad för ditt lån med 0,09. Försäkringen gäller enbart i Sverige. Det är ingen självrisk på försäkringen.

Låneskydd innebär en trygghet för dig om du skulle bli sjukskriven, arbetslös eller vid dödsfall. Om försäkringstagaren drabbas av plötslig arbetslöshet eller blir sjukskriven under 30 dagar i följd utgår ersättning på lånet och räntan. Försäkringen ersätter maximalt 15 000 kr/ månad i upp till 12 månader. Vid dödsfall ersätts resterande lån och ränta med ett maxtak på 500 000 (max 250 000 per låneavtal).

För att få ersättning krävs att inget ovanstående inträffar de första 30 dagarna efter försäkringen tecknats.

Krav för att kunna teckna Låneskydd

 • Låntagaren är inom åldersgruppen 18-64 år.
 • Låntagaren är bosatt och jobbar i Sverige.
 • Låntagaren har ingen kunskap om sjukdom eller kommande arbetslöshet.
 • Låntagaren är frisk och jobbar.
 • Låntagare är egenföretagare eller har tillsvidareanställning och jobbar minst 20 timmar i veckan.

Företagskredit

Företagskredit passar ditt företag som har säsongsvariation i intäkter och snabbt behöver låna pengar. Företagskredit är kopplat till ett avtal med fakturaköp. Avtalsvillkoren är individuella och ser alltså olika ut från fall till fall. Löptiden är vanligtvis mellan 1-12 månader och företag kan låna upp till en miljon kronor.

Fakturaköp

Balanzia erbjuder sig att köpa dina fakturor då du behöver få pengar fort. Först gör Balanzia en kreditbedömning på din kund. Ett avtal skrivs och när du skickar in din/dina fakturor får du oftast utbetalning inom 24 timmar. Efter att fakturan sålts sköter Balanzia allt det administrativa.

Balanzia omdöme

Vårt omdöme om Balanzia och vår bild av långivaren är att de är en aktör som tänker annorlunda från resten – inte minst när det gäller kunder med betalningsanmärkningar. Kreditprövningen hos Balanzia är väldigt individuell även om man uppfyller de lägsta kraven. Det är för att Balanzia tar sig tiden med varje kund för att göra en individuell prövning så att de kan känna sig trygga i att de som långivare på individnivå fattar rätt beslut att låna ut pengar. Det gör att de kan prissätta sig annorlunda från större konkurrenter som har en mer automatiserad process. Den kan vara en till fördel för dig som långivare. Även om svaret kan dröja så tar det sällan fler än några få timmar.

Med det sagt är det svårt att säga vilken bank som passar en kund bäst innan man gjort en kreditupplysning och innan vi får göra jämförelsen hos bankerna. Ansök kostnadsfritt idag, jämför bankerna och se vilket alternativ som passar dig bäst. Ansökan gör du enkelt genom att följa länken nedan.

Balanzia omdöme