BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Bynk

Bynk AB grundades 2016 med stöd av Schibstedt och LMK och samma år lanserade man Bynk. Bynk är en online långivare som idag lånar ut maximalt 300 000 kr per låntagare. Bolaget kretsar kring appen och tanken är att man genom Bynk ska kunna få fördelaktiga lån som är flexibla för låntagaren: låntagaren kan ändra belopp, ändra återbetalningstid och be om betalningsfria månader utan att ta kontakt med Bynk. 

Bynk AB är registrerat som ett Konsumentkreditinstitut hos FI med tillstånd för Konsumentkreditförmedling och Konsumentkreditgivning. Bynk är inte en bank. 


Bynk App

Bynks app går att hämta både för Android och för Apple. I Bynk app kan du bland annat:

 • Ansöka om ett blancolån och ansöka om utökning
  OBS: Vi rekommenderar att du jämför olika banker förstås om du har behov att utöka lånet
 • Se dina egna sidor med de lån du har
 • Förlänga eller förkorta återbetalningstiden och därmed sänka eller höja månadskostnaden
 • Ansöka om betalfria månader
 • Se dina Bynkpoäng / Bynkbetyg
 • Se dina fakturor

Enligt Google Play så hade “5000+” laddat ner appen den 19 march 2018.

Vi på Direkto har inte testat appen men man kan anta att det är skönare att hantera enklare ärenden själv genom appen än att kontakta en långivare. Men å andra sidan så har du normalt sätt möjlighet att göra allt detta även genom andra banker. Men Bynk appen möjliggör fler alternativ vilket gör dem mer flexibla.

Bynk lån

Bynk låna

Bynk positionerar sina lån i den marknadsföring som de gör med låga räntor. Bynk lån riktar sig därmed till dig som har god kreditvärdighet och till dig som inte har har större lånebehov än maximalt 300 000 kr. Här hittar du några punkter om Bynks lån:

 • Allting sköts via en app i mobilen, eller på hemsidan (se bild nedan) och du behöver inte kontakta Bynk för att ansöka om ett lån
 • Du kan själv ändra återbetalningstiden och därmed månadskostnaden
 • Via Bynk-appen kan du utöka ditt Bynklån vid vilken tidpunkt som helst
  OBS ny kreditupplysning görs
  OBS Vi rekommenderar förstås att du söker genom en låneförmedlare som Direkto så att du jämför olika långivare vid en utökning av ditt lån
 • Du kan närsomhelst göra extrainbetalningar, eller lösa hela Bynk lånet
 • Du kan få fyra betalningsfria månader
 • Med tiden kan du få lägre räntor när du betalar dina räkningar till Bynk i tid

Vilka kan få ett Bynklån

Alla mellan 20-70 år som har en anställning eller pension och är folkbokförda i Sverige kan ansöka om lån hos Bynk. Utöver detta
krävs:

 • En månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • BankID för signering och inloggning
 • Du får inte ha en skyddad identitet

Vad är det för ränta på Bynklånet?

Den ränta som kunder får baseras på något som kallas för Bynkbetyg. Bynk tar fram individuella Bynkbetyg som bygger på kreditprövning samt analys av en samlad bild genomfört av Bynks eget scoringsystem. Den individuella räntan är mellan 3,95 % – 19,95 %. Det går inte att på förhand att säga vilken ränta en kund kommer få, utan detta tas fram i samband med en låneansökan som görs i Bynkappen. Bynk gör kreditupplysningar hos UC och Bisnode i samband med din ansökan.

Hur mycket kan jag låna via Bynklånet?

Precis som för räntan beror summan av lånet också av kundens Bynkbetyg. Kunden kan låna mellan 10 000 – 300 000 kr via Bynk. När en ansökan görs får kunden själv ange önskat lånebelopp. Om Bynkbetyget är tillräckligt bra för att bevilja det önskade beloppet godkänns beloppet. Skulle Bynkbetyget inte vara tillräckligt för att bevilja det önskade beloppet, kommer Bynk att meddela hur mycket lån de istället kan erbjuda.

Omdöme Bynk

Även om Bynk AB är relativt nystartat är teamet bakom långivaren personer med över 10 års erfarenhet av att starta, forma och utveckla fintechbolag. Bynk lägger sin styrka på avancerad teknik som gör jobbet så att du som kund kan få enkelhet. Det blir enkelt att ändra återbetalningstiden och på sikt kan du få bättre ränta på ditt lån om du sköter dina betalning till Bynk.

Med det norska mediekoncernen Schibstedt i ryggen finns det trygghet och kapital bakom bolaget.

Bynk omdöme