BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Collector Bank

Collector AB är en modern bankkoncern som äger Collector Bank – en av Direktos samarbetspartners. Collector Bank har funnits sedan 1998 och har visat på stadig vinst sedan 2005. Det som gör Collector AB unika är att de har en innovativ och digital vinkling på bolaget vilket bland annat innebär att du som kund får snabbare service.

Collector Bank har gjort en fantastisk resa sedan starten 1999. Det som från början var ett bolag som endast hade hand om nödkrediter utvecklades stadigt till det som idag består av en koncern där Collector AB (moderbolaget), Collector Bank AB, Colligent Inkasso AB, Colligent Norge AS samt Collector Ventures 1 KB, ingår. Lena Apler, forfarande en nyckelperson på Collector, är också bolagets medgrundare. Lena Apler och Johan Möller grundade företaget tillsammans. Då hette bolaget mini-Securum.

Collector Bank börsnoterades 10 juni 2015. Collector Bank fick banktillstånd av Finansinspektionen maj 2015. Bolaget har genom sitt privatlån “Collectorlånet” skapat en balansomslutning över 15 miljarder kronor. 


collector lån, kreditkort och annat

Collector Bank, som är den största och mest vinstdrivande delen av Collector AB, har kontor i Göteborg, Stockholm, Helsingfors och i Oslo. Det som Collector Bank erbjuder är finansiella lösningar åt privat- och företagskunder.

På privatsidan erbjuder Collector Bank följande:

 • Collectorlånet (privatlån)
 • Collector Kreditkort (Easycard och Easyliving)
 • Collector Sparkonto
 • Digitala finansieringslösningar (apparna Spira och Betalkoll)
 • Digitala bolån (kommande)
 • Faktura från Collector Bank

Collectorlånet – privatlån

Collector Bank erbjuder privatlån i form av något som kallas för Collectorlånet. Detta är ett lån utan säkerhet mellan 20 000 kr – 500 000. Du kan välja en återbetalningstid mellan 2 – 15 år. Collectorlånet kan användas för att samla ihop små krediter och lån, till renovering, bilköp eller annat. Collector Bank genomför en kreditprövning för att bedöma återbetalningsförmågan, samt tillämpa en individuell räntesättning.

Fördelarna med Collectorlånet är:

 • Hela låneansökningsprocessen är digital och utbetalning av lånet sker snabbt (0-3 bankdagar)
 • Signering av skuldebrev sker med hjälp av BankID
 • Det finns ett inbyggt och kostnadsfritt låneskydd som gäller i 3 månader
 • Collector Bank erbjuder alltid 14 dagars ångerrätt på Collectorlånet

Collectorlånet – ränta och avgifter

Räntan på lån hos Collector är mellan 4,9 – 15,9%. Den nominella exempelräntan på hemsidan är 9,9 % men vår upplevelse är att genomsnittsräntan är mycket lägre – i synnerhet om man tar hänsyn till lånevolymen (den viktade genomsnittliga räntan).

Collector är i allmänhet en stor långivare och har en mycket bred målgrupp – dvs de kunder de gärna vill låna ut pengar till. Samtidigt som de är duktiga på större belopp (300 000 – 500 000 kr) till räntor från 4,9% är det väldigt duktiga på att ge utökningar där andra banker inte beviljar lån. Hos Collector kan du dessutom ha flera lån vid sidan av varandra vilket gör administreringen enklare för Collector och därmed beviljar de till skillnad från många andra banker relativt stora utökningar i flera omgångar när långivaren behöver låna mer pengar. Det ger en annan sorts flexibilitet i Collectorlånet.

Även om Collector ibland kan behöva kompletteringar innan ett lån blir utbetalt så är det ganska ovanligt. Det beror bland annat på taxerad inkomst är av större vikt när du söker lån hos Collector. Det går inte i förväg säga att man vill skicka in lönespecifikationer för att styrka sin inkomst vilket begränsar möjligheten för låntagare som inte har haft en stabil inkomst under tidigare år. Å andra sidan är de speciellt starka på just kunder som kan visa på en stabil inkomst år efter år.

Aviavgiften är 35 kr men väljer du att autogiro är det gratis. Uppläggningsavgiften är 285 kr.

Villkor för att låna pengar hos Collector

På Collector hemsida kan man enkelt ansöka om ett lån hos Collector. Collector ställer följande minikrav:

 • Du ska vara minst 20 år gammal
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige i minst två år
 • Du ska ha en bruttoinkomst över 10 000 kr per månad (taxerad inkomst tidigare år är ett krav)
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar

Har du betalningsanmärkningar har vi på Direkto flera banker som kan hjälpa till. Läs mer om kraven när du ska låna pengar med betalningsanmärkning här.

Direkto har samarbetat med Collector Bank sedan 2012 och när du ansöker om att låna pengar genom Direkto vänder vi oss till alla de banker där minimikraven uppfylls, däribland Collector. Det är viktigt att jämföra olika bankers privatlån för att försäkra dig om att du får bästa möjliga villkor. Du måste tänka på procenten som vi på Direkto säger.

Collector lån

Collector Bank Kreditkort

Collector Bank erbjuder två olika kreditkort:

 • EasyLiving
 • EasyCard

Båda korten kan användas räntefritt upp till 56 dagar, erbjuder reseförsäkring samt delbetalning.

Collector EasyLivingCollector EasyCard
Passar de som reser mycketFör de som vill ha en extra buffert utan att ta från sparpengarna
Kredit upp till 100000 kr Kredit upp till 30 000 kr
Inga aviavgifter
Allriskförsäkring


Collector Bank Sparkonto

Collector Bank erbjuder förmånliga sparkonton med möjlighet till fria uttag samt låsning vid längre sparande (ett eller två år). Det finns tre räntenivåer beroende på om du vill ha fria uttag eller binda pengarna under perioder.

Fria uttag: 0,6% rörlig ränta
Spara under 1 år: 1% fast ränta
Spara under 2 år: 1,2% fast ränta

Samtliga sparkonton har inga avgifter. Vid fria uttag och rörlig ränta kan obegränsade antal kostnadsfria uttag göras via Collector Bank. Vid längre sparande låses pengarna under valda perioder och minimiinsättning till dessa sparkonton är 10 000 kronor.

digitala finanslösningar

Via appen Spira erbjuder Collector Bank sparande i aktier.

Collector Bank Betalkoll

Med Collector Banks app Betalkoll har du alltid överblick över hushållets totala kostnader. Samtliga räkningar scannas in via appen och betalas direkt via Collector Bank. En faktura på räkningarnas totala summa skickas digitalt till kunden, som sedan kan välja att betala hela summan eller delbetala fakturan. En  godkänd ansökan till Betalkoll via Collector Bank ger automatiskt en kredit på 10 000 kr. Kunden kan närsomhelst ansöka om en ökning upp till 50 000 kronor.

Collector bolån

Collector Bank har under åren alltid haft ett fokus på produktutveckling. Då Collector Bank märker ett stort intresse från kunderna kring bolån, så planerar banken att börja erbjuda förmånliga bolån inom kort. Redan nu går det att anmäla sitt intresse för detta på Collectors hemsida.

Faktura från Collector Bank

Under 2016 lanserade Collector Bank en digital betalningstjänst för företag vid online köp.  Företaget får betalt direkt av Collector Bank som i sin tur skickar faktura för online köpet till slutkunden (privat). Fördelarna för slutkunden i detta läge är många vid användning av Collector Banks fakturatjänster:

 • Faktura från Collector Bank gör det möjligt att köpa först och betala senare. Smidigt och enkelt då faktura från Collector Bank väljs vid online köp och själva fakturan kommer via e-post efter att varorna har levererats
 • Möjlighet att delbetala via Collector Bank faktura i upp till 12 månader
 • Inget behov av kontokort eller bankdosa, smidigare att handla med faktura från Collector bank

Collector Bank Omdöme

Sedan starten har banken haft stort fokus på produktutveckling och var tidigt inne på att arbeta mer digitalt vilket förstås numera görs hos de flesta bankerna idag. Detta har medfört att Collector Bank kan vara mer lyhörda för kunders önskemål och digitala utvecklingskrav. Generellt har banken fått mycket goda omdömen men vi lämnar inget omdöme då vi samarbetar med banken idag och det skulle vara oseriöst från vår sida. Däremot kan vi säga att Collector är en viktig bank i vår panel av banker och vi har över åren jobbat intensivt med dem. De är duktiga på små som stora lån och de har en unik prissättning som gör att de ofta sticker ut mot andra banker.

Collector bank har fokus på hållbarhet och arbetar långsiktigt med detta. Vi gillar dessutom bolagets engagemang i samhället med en rad olika aktiviteter som syftar till att bidra till samhället. Collector banks kärnvärden innefattar entreprenörskap, etik och engagemang, något som genomsyrar hela bolagets värderingar och arbete framåt.

Collector omdöme