BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Handelsbanken privatlån och annat

Handelsbanken är en storbank som erbjuder sina kunder i Norden, Nederländerna och Storbritannien ett brett utbud av finansiella tjänster. Du kan som kund ansöka om flera olika lån, konton, kort för att nämna några områden. Handelsbanken grundades 1871 och en stor omstruktion genomfördes under 70 talet för att decentralisera banken och göra det lokala kontoret starkt. Just kontor är något som handelsbanken får mycket uppskattning över och handelsbanken har de senaste 7 åren vunnit priset ”bäst på service” av storbankerna som utförs av Servicestore. Att kontoret är i centrum uppskattar Handelsbankens kunder som upplever att man får god kontakt med handelsbankens anställda. Handelsbanken var den enda bank på 90 talet som inte behövde statlig hjälp för att klara sig ur konkurs och stärkt av detta expanderade handelsbanken sin marknad gentemot de andra bankerna och köpte bla upp norska handelsbanken. Idag är mer än 11 000 anställda hos Handelsbanken och idag har Handelsbanken en stor andel av lånemarknaden i Sverige.


Handelsbanken Privatlån

Handelsbanken har två olika privatlån, standardupplägg som kallas Privatlån Direkt viket är lån utan säkerhet. Det andra privatlånet kallas Privatlån Flexibel och här kan du ha en medsökande samt lämna en säkerhet för lånet. Lånet är fritt att användas som du vill.

Privatlån används ofta till renovering, att köpa bil utan kontantinsatsför olika projekt eller för att täcka oförutsedda kostnader. Ett annat vanligt syfte med att ta ett privatlån är för att samla lån och krediter.

Du avbetalar med rak amortering vilket innebär att du betalar av lika stor del av lånet varje månad. Utöver det betalar du en ränta på återstående lånebelopp. Det innebär att månadskostnaden är högre till en början när du har stor del av lånet att betala tillbaka för att successivt minska då du betalar av lånet mer och mer. Du kan även om du vill lösa lånet i förtid kostnadsfritt. Du väljer själv lånetiden, från 1 och upp till 10 år.

En kreditprövning görs vid låneansökan. Räntan för Privatlån Flexibel sätts sedan individuellt.

Krav för att söka privatlån hos Handelsbanken

 • Du är över 18 år och folkbokförd i Sverige
 • Du har en inkomst, såsom lön, pension eller annan fast inkomst hos Handelsbanken
 • Du har en fast årsinkomst på åtminstone 200 000 kronor
 • Du har inga betalningsanmärkningar

Ska du söka ett privatlån rekommenderar vi dig dock att söka genom Direkto låneförmedling. Fördelarna är många!

 • Endast En kreditupplysning, upp till 20 banker. Söker du hos olika banker (inkl Handelsbanken) förstör du annars snart din kreditvärdighet. 
 • Lägre lägsta ränta än hos storbankerna (2,95%)
 • Högre beviljandegrad
 • Kan hjälpa kunder som storbankerna annars ratar
 • Snabbt, enkelt och utan förhandling med en enskild bankman
 • Säkert
 • Kostnadsfritt
 • Rak amortering eller annuitetslån
 • Ej bindande låneförslag och förtidslösen ok
Handelsbanken privatlån

Handelsbanken Privatlån Direkt

Det går att ansöka om lån från 30 000 och upp till 150 000 kronor med Privatlån Direkt. Du kan enbart söka lånet själv och kan inte lämna någon säkerhet för lånet. Räntan för Privatlån Direkt är för tillfället 5,35%.

Övriga kostnader för privatlån

 • Uppläggningsavgift 595 kronor
 • Uppläggning av månadskostnad utan debiteringskonto 150 kronor.
 • Avisering utan debiteringskonto 60 kr per månad.
 • Förseningsavgift 100 kronor.
 • Betalningspåminnelse 60 kronor.
 • Kravbrev 180 kronor.
 • När du ändrar säkerhet (Privatlån Flexibel) 600 kr till 1200 kr per timme, minst 200 kr per uppdrag.

Handelsbanken kontokredit

Som kund kan du ansöka om kontokredit hos Handelsbanken. Krediten ligger då som reserv kopplat till ditt konto. Räntan på utnyttjat belopp av kontokredit är 5,2 % och för att betala av krediten räcker det med att sätta in pengar på kontot. Räntan kan däremot variera om du har någon säkerhet till krediten. Det går att ansöka upp till 100 000 kronor. En uppläggningsavgift på 300 kronor tillkommer. Utöver detta kostar det 2 % i kontraktsränta.

Kreditkort Allkort hos Handelsbanken

Med kreditkortet Allkort samlas alla dina inköp under en månads tid på en faktura. Fakturan går att delbetala och du har upp till 45 dagar på dig att betala alla inköp innan räntan börjar. Vid uttag dras pengar från krediten om du inte har pengar på ditt konto, då börjar du betala ränta från uttagsdagen. Totala disponibla beloppet på ditt kreditkort beror på hur mycket du har på kortet + ansökt kreditbelopp. När du betalar tillbaka på kreditskulden ökar disponibla beloppet med motsvarande summa du betalat tillbaka. Den nominella räntan på krediten är 10,1 % och du kan ansöka om kredit upp till 50 000 kronor. Årsavgiften är 360 kronor och 100 kr extra om du vill ha ett extrakort. Du kan dessutom välja eget kortmotiv, dvs välja egen bild på framsidan av kortet. Denna tjänst kostar 123 kronor extra. Valutaväxlingspåslag utomlands när du tar ut annan valuta är 1,65%.

Vid alla dina köp får du dessutom bonuspoäng, 1 krona motsvarar 1 poäng och när du når upp till 20 000 poäng får du fondandel värd 40 kronor. Om du dessutom har fler tjänster kan du få mer poäng. Dessutom ingår en reseförsäkring som kompletterar din hemförsäkring när du betalar din resa med Kreditkort Allkort. I reseförsäkringen ingår avbeställningsskydd, ersättning vid försenat bagage och ersättning då flyg eller annat färdmedel är försenat. En sjukreseförsäkring där du kan få ersättning för vårdkostnader och hemtransport ingår också. Du tar även del av erbjudanden som uppdateras kontinuerligt på internetbanken hos handelsbanken.

Kreditkort Platinum

Platinum är uppgradering av Kreditkort Allkort. Med premium är räntan lägre, den nominella räntan är för närvarande 4,55 %. Årsavgiften är högre och kostar 2400 kronor, extrakort kostar 500 kronor. Det är inte heller någon uttagsavgift utomlands (40 kr med allkort). Valutaväxlingspåslag gäller även för Platinum. Precis som med Allkort samlas dina köp på faktura med upp till 45 dagars avbetalning räntefritt. Bonuspoäng ingår i varje köp och du får även tillgång till lounger kostnadsfritt när du reser. Vid medföljande gäster debiteras du 190 kr från kontot. Du kan även ringa concierge service dygnet runt som kan hjälpa dig med olika tjänster bla. skicka blombud eller boka bord.

Påminnelseavgift för faktura är 45 kronor och försenad betalning av faktura 100 kronor. Vid övertrasserat konto tillkommer en avgift på 100 kronor.

En reseförsäkring ingår likt Allkortet men innehåller mer försäkringar. Du kan få ersättning vid tjänsteresa men framförallt är ersättningsbelopp högre.

Handelsbanken bolån

Hos Handelsbanken kan du ansöka om ett lånelöfte vilket ger en preliminär fingervisning i vilken prisklass du kan leta boende. Du anger då din ekonomiska situation på hemsidan och får direkt svar på hur stort lån du kan få på givet att du angett sann information. När du sedan lagt bud på bostad jämför Handelsbanken bostadens pris med värdet för att sedan göra om lånelöftet till riktigt bolån om priset motsvarar värdet. Lånelöftet är inte bindande och du behöver inte utnyttja lånelöftet. Du får ansöka om lånelöfte upp till 85% av bostadens pris och lånelöftet är giltigt i 6 månader. Bostaden används som säkerhet för lånet. Vid lånelöfte görs en bokalkyl där du ser hur mycket du kan bli beviljad och hur månadskostnaden ändras vid förändrad ränta.

Vid köp av bostad kan du behöva ansöka om ett pantbrev. Pantbrev är intyg att bostaden används som säkerhet för bolånet. Ansökan om pantbrev kostar 2% av pantbeloppet. Om du köper en villa/ ett hus behöver du även ansöka om lagfart. Lagart kostar 1,5% av av köpesumman och 825 kronor i expeditionsavgift.

Handelsbanken ränta – bolån

Räntan för bolån varierar beroende på hur länge du vill binda bolånet eller om du vill ha rörlig (som uppdateras var tredje månad). Vid kortare bindningstid är det lättare att flytta bolån men nackdelen är att månadskostnaden är oviss, räntan kan stiga samt sjunka kraftigt. Vid bunden ränta vet du på förhand månadskostnaden under låneperioden och är garderad mot om räntan skulle höjas mycket. Nackdelen är att det är svårt att flytta lån och du kan få behöva betala en räntekompensation. Dessutom har räntan historiskt varit lägre vid rörlig ränta. Det går även att dela upp bolån och fördela bidningstid.

Om du köpt en ny bostad innan du fått kapital från din gamla kan du ta ett överbryggningslån. Överbryggningslån innebär att du tillfälligt får låna pengar för att finansiera ditt bostadsköp innan du fått kapital från din sålda bostad. När du får kapital från din bostad löser du överbryggningslånet. Du kan även ansöka om handpenningslån. Handpenningslån kan du ansöka om du inte har fått kapital från din sålda bostad men behöver betala handpenning för din nya bostad. Likt överbryggningslånet löser du handpenningslån då du fått kapital från din sålda bostad. Överbryggningslån har rörlig ränta.

Om du funderar på att bygga från början finns det ett lån som kallas byggnadskredit, Handelsbanken står för dina utgifter medan du bygger bostaden för att sedan omvandla byggnadskrediten till ett bolån med bostaden som säkerhet. Ränta beror på din säkerhet (bostaden) och kan därmed variera. En granskning- och uppläggningsavgift på 4500 kronor tillkommer vid ansökan om byggnadskredit. Du skickar in dina fakturor till Handelsbanken som sedan betalar dina fakturor. Ränta betalar du enbart på utnyttjad kredit. En kontraktsränta ingår.

Besiktning kostar 750 kronor.

Enligt amorteringskrav från finansinspektion sak du amortera 1 % per år om din belåning av bostadens värde är från 50-70 %. Om belåningen är över 70% ska du amortera 2 % årligen.

Enligt nya krav ska du dessutom amortera ytterligare 1 % om belåningen är mer än 4,5 gånger hushållets bruttoinkomst

Låneskydd bolån

Med ett bolån hos Handelsbanken ingår låneskydd kostnadsfritt och ersätter dig upp till 40 basbelopp (1,8 miljoner) vid dödsfall. Ersättningen täcker ditt kvarvarande lånebelopp upp till 1,8 miljoner kr. Kravet är att du ännu ej fyllt 55 år. Efter 55 år minskar ersättningen till 10% av ditt lån med max 180 000 kronor i ersättning. När du fyller 65 upphör försäkringen att gälla. Låneskyddet är personligt och om ni är flera skrivna på lånet behöver alla ansöka om låneskydd. Kravet för att teckna låneskydd är att samtliga lån är samlade hos Handelsbanken.

Handelsbanken omdöme

Handelsbanken är en av de fyra storbankerna i Sverige. Handelsbanken är en stor aktör på privatkundssidan och erbjuder i princip alla bank- och finansieringstjänster man kan tänka sig. I Sverige finns dock många starka nischbanker som är specialiserade på olika tjänster och produkter – t.ex. billån, privatlån, bolån, försäkringar, aktiehandel, pensioner, osv – som kan erbjuda bättre alternativ Därför rekommenderar vi att man alltid ska jämföra för att se om man kan hitta ett bättre alternativ än det ens bank (t.ex. Swedbank) erbjuder. På privatlånesidan är Handelsbanken defensiva och undviker till stor del att låna ut pengar blanco. Det passar helt enkelt inte bankens profil. Därför får många avslag som skulle kunna få lån på annat håll. Och de kunder som får lån, väldigt kreditvärdiga kunder, kan hitta lägre räntor och bättre villkor hos andra långivare.

Genom Direkto låneförmedlare ökar du chansen till lägre ränta och med tanke på att så många banker kan titta på din låneansökan så är det större chans att du blir beviljad ett lån.

Till andra omdömen

Vill du se om du kan få bättre ränta än Handelsbanken privatlån – ansök här och få många förslag med en enda kreditupplysning

Billån utan kontantinsats