BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Länsförsäkringar

Länsförsäkringar är en federation av 23 försäkringsbolag. De 23 försäkringsbolagen täcker varsin region i Sverige. Ägare hos Länsförsäkringar är alla som har en försäkring. Styrelse väljs in av alla ägare. Wasa Kredit och Länsförsäkringar Bank ingår som dotterboag till koncernen. Huvudfokus är försäkringar men Länsförsäkringar erbjuder även privatlån, bolån och kreditkort.


Direktlånet – Länsföräkringars privatlån

Direktlånet är ett blancolån dvs du kan ansöka om lån på upp till 350 000 kronor utan att ha någon säkerhet. Lägsta belopp är 10 000 kronor. Lånet kan du bla använda till renovering eller för att lösa flera mindre lån hos andra banker och då få en lägre ränta hos länsförsäkringar.

Du kan söka med en medlåntagare för att öka sannolikhet att bli beviljad lånet.

Direktlånet Ränta och kostnader

Direktlånet är ett annuitetslån vilket innebär att månadskostnaden för låntagaren är densamma varje månad inklusive amortering och ränta. På förhand räknas den totala kostnaden för lån ut inklusive amortering och ränta för att sen fördelas jämnt på alla månader under låneperioden. Du kan ansöka om lån på 2 år och upp till 12 år. Om räntan ändras kan låneperioden förlängas eller förkortas. Det går även att amortera mer i förtid och på så sätt förkorta låneperioden. Att betala av lånet i förtid är kostnadsfritt.

Räntan är individuell och du får din ränta efter en kreditprövning. Räntan är rörlig och för närvarande är nominella räntan från 4,45% och upp till 11,95%.

 • Uppläggningsavgift 35 kronor.
 • Administrativ avgift 25 kronor (kostnadsfritt vid autogiro).
 • Dröjsmålsränta (om du inte betalat din månadskostnad i tid) 24% på det förfallna beloppet.

Krav för att kunna ansöka om Direktlånet

 • Du är åtminstone 20 år.
 • Du har varit folkbokförd i Sverige åtminstone 3 år.
 • Du har en fast anställning sedan 6 månader tillbaka.
 • Du har fast inkomst från antingen arbete eller pension.
 • Du har inga betalningsanmärkningar.

Länsförsäkringar låneskydd

Låneskyddsförsäkring kan du som låntagare hos Länsförsäkringar teckna. Låneskyddsförsäkring ersätter din månadskostnad vid sjukskrivning, hel arbetsoförmåga och vid sjukhusvistelse. Vid dödsfall betalar försäkringen av din resterande skuld. Priset för försäkringen är 6,95% av din månadskostnad.

Billån

Hos länsförsäkringar kan du ansöka om lånellöfte innan du köper din bil. Du får din finansiering säkrad innan köpet och vet vad bilen får kosta. Bilen används sen som säkerhet på lånet under din delbetalning av lånet. Du kan även söka lånelöfte för andra registrerade fordon, t.ex husvagn.

Lånet har rörlig ränta som för närvarande är 4,45%. Uppläggningskostnaden är 495 kronor. Dessutom en administrativ avgift på 45 kronor.

Länsförsäkringar erbjuder förvisso en ganska låg ränta när det gäller lån utan säkerhet men billånet är inte särskilt billigt då bilen används som säkerhet. Det är viktigt att du jämför långivare så att du kan känna trygg i att du har ett lån med bra villkor. Genom Direktos kostnadsfria tjänst kan du ställa många banker mot varandra som är specialiserade på just billån och privatlån med låg ränta.

Länsförsäkringar omdöme

Bolån Länsförsäkringar

Hos länsförsäkringar kan du ta lån för att finansiera nytt boende men även om du vill utöka ditt befintliga lån på din bostad. Innan du bestämt dig för vilken bostad du vill köpa är det bra att ha ett lånelöfte. Ett lånelöfte är en garanti på lån och du vet vilken budget du har att förhålla dig till. Lånelöfte är giltigt i 3 månader. Det är dessutom kostnadsfritt.

När du bestämt dig för bostad måste länsförsäkringar godkänna bostaden och sedan ska du betala 15 % i handpenning. Det går att ansöka om handpenning som lån med 6 månader räntefritt. Du kan även ansöka om överbryggningslån om du köpt en ny bostad innan du sålt den gamla. Då får du ta lån för att finansiera nya bostaden och betalar tillbaka när gamla är såld. 6 månader räntefritt ingår.

Kreditprövning görs innan alla bolån godkänns. Vid lånelöfte görs en ny kreditprövning vid köp av bostad.

Du får låna upp till max 85 % av bostadens värde.  15% måste betalas med kontantinsats. Du kan välja att utöka befintligt lån upp till 85% av bostadens värde. 75% är maxtak för bottenlån och 10% för topplån.

Ränta och kostnader

Du betalar av ditt lån med rak amortering, dvs du amorterar lika mycket på lånet varje månad tills lånet är helt avbetalat. Räntan utgår från kvarvarande del av lånet vilket innebär att månadskostnaden kommer vara högre de första åren för att i takt med att lånebeloppet blir lägre minska.

Vid lån kan du välja att binda räntan från 3 månader och upp till 10 år. För närvarande är nominella räntan på 10 år 3,4% och nominella räntan för 3 månader 2,03%. Om du är sen med betalning tillkommer en dröjsmålsränta, 5 procent på krediten du missat att betala eller 1 % om du är sen med hela krediten.

Enligt amorteringskrav från finansinspektionen ska du amortera 2 % årligen om du har belåning på bostaden över 70%. Om du har belåning mellan 50-70% ska du amortera 1 % årligen. Om ditt lån dessutom är 4,5 gånger större än din bruttoinkomst per år ska du betala ytterligare en procentenhet.

Länsförsäkringar Kreditkort

Med länsförsäkringar kreditkort får du faktura hem på dina köp varje månad och du väljer om du vill betala tillbaka allt på en gång eller göra en delbetalning. Du får upp till 50 dagar räntefritt vid delbetalning. Vid delbetalning ska du betala tillbaka åtminstone 1/20 på lånet varje månad. Som lägst 150 kronor. Ränta börjar gälla från den dagen fakturan ska vara betald. Räntan är rörlig och ligger för närvarande på 11,3%. Innan kreditkort beviljas görs en kreditupplysning.

Du kan välja att spärra köp för vissa regioner utomlands. Du får dessutom en reseförsäkring som ingår kostnadsfritt. Du måste betala resan till minst 75% med ditt kreditkort från länsförsäkringar för att försäkringen ska gälla. Bla får du olycksfallsförsäkring, avbeställningsskydd och bagageförsäkring i din reseförsäkring. Max belopp försäkringen ersätter är 15 000 kronor per försäkringstagare. Om flera i sällskapet har reseförsäkring är maxbeloppet 45 000 kronor. Det går att ansöka om ett mer omfattande reseskydd på Länsförsäkringars hemsida.

Avis är samarbetspartner till Länsförsäkringar och du får 10% rabatt på hyrbil om du har kreditkort från länsförsäkringar. Du får också billigare brandskyddsprodukter från Kidde Sweden.

Kostnad kreditkort länsförsäkringar

 • Kreditkort 195 kr per år.
 • Kontantuttag utanför EU 35 kronor.
 • Valutaväxlingspåslag vid uttag/köp av utländsk valuta 1,5%.
 • Förseningavgift 100 kronor (faktura).

Länsförsäkringar omdöme

Länsförsäkringar har ett stort varumärke som bär på tradition och långa kundrelationer. Men vårt omdöme kan inte utgå från det när vi bedömer privatlånet, “Direktlånet”, eftersom det enda vi Direkto är upptagna med är att genom våra banker erbjuda marknadens lägsta räntor på privatlån och billån. Den lägsta räntan hos Länsförsäkringar är inte ens i närheten av marknadens lägsta och billånet där bilen står som säkerhet har en allt för hög ränta (det kanske är så att man får en annan ränta om man går genom bilhandlare). Vi tycker att du ska jämföra olika långivare och banker oavsett om du redan har sökt ett lån hos Länsförsäkringar och fått erbjudanden eller om du funderar på att söka ett lån hos dem. Du måste tänka på procenten.

Vår tjänst är kostnadsfri, du binder dig inte vid något och vi tar endast en kreditupplysning oavsett hur många banker som väljer att erbjuda dig ett lån. Ansökan är smidig och du har svar direkt från flertalet banker och inom 24 timmar har alla banker svarat. Om du väljer att gå vidare med ett lånealternativ brukar pengarna vara utbetalda till dig inom 0-3 dagar. Har du frågor eller om du vill göra ansökan per telefon når du oss på 020252626. Annars går det lika bra att ansöka nedan. 

Länsförsäkringar omdöme