BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Villabanken

Villabanken är ett samarbete mellan Villaägarnas Riksförbund och Lån & Spar Sverige, bankfilial. De har funnits sedan 2015 och erbjuder banktjänster till medlemmar i Villaägarnas Riksförbund. Det är lätt att bli medlem och du får första året kostnadsfritt. Villaägarnas Riksförbund är en förening främst för villaägare och de jobbar för att få bra villkor för villaägare. Genom Villabanken kan du ansöka om privatlån och sparkonto.


Villabanken medlemslån och renoveringslån

Villabankens medlemslån är ett blancolån, du behöver inte ha någon säkerhet för att bli beviljad ett lån. Du kan ansöka om ett lånebelopp från 50 000 och upp till 500 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 12 år. Det går bra att extraamortera för att lösa lånet i förtid om du vill.

En kreditprövning görs vid ansökan om lån. När du ansöker om lån och blir beviljad ingår ett års medlemskap i Villaägarnas Riksförbund kostnadsfritt (värde 395 kronor). Med medlemskapet ingår erbjudanden från samarbetspartners till Villaägarnas Riksförbund. Du får dessutom ränterabatt på renoveringslån hos Villabanken.

Ränta och kostnader Medlemslån

Villbanken Medlemslån erbjuds som annuitetslån.

Med ett annuitetslån har du samma månadskostnad under hela löptiden. Räntan är rörlig och om räntan ändras så justeras låneperioden, alltså inte månadskostnaden. Månadskostnaden kommer inte bli högre/lägre än vad som anges i kontraktet. Däremot kan låneperioden förlängas/förkortas om räntan ändras.

Räntan sätts individuellt efter en kreditprövning som bedömer din ekonomi. Sedan får du en nominell ränta från 2,95% och upp till 8,45%. Då du är sen med att betala av del av lånet tillkommer en dröjsmålsränta på 5 procentenheter.

 • Uppläggnings- och omläggningsavgift 395 kronor.
 • Amorteringsbefrielse och ändring av amorteringsvillkor, 500 kronor.
 • Aviavgift 0 kronor med internetbank och 35 kronor per månad om du valt avi med post.

Grundkrav för att kunna ansöka om Medlemslån och Renoveringslån

 • Du har fyllt 18 år.
 • Du har en tillsvidareanställning med fast årsinkomst på åtminstone 250 000 kronor.  om ni är två som ansöker ska ni tillsammans ha åtminstone 250 000 kr per år.
 • Låntagare får inte ha några betalningsanmärkningar.

 

Jämför alltid bankerna mot varandra innan du lånar pengar. Du måste tänka på procenten.

 

Villabanken lån

 

Billån hos Villabanken

Du kan ansöka om ett lånebelopp från 50 000 och upp till 500 000 kronor för att finansiera bilköp. Låneperioden är från 2 år upp till 12 år. Du kan extraamortera när du vill. Räntan sätts individuellt och avgörs efter kreditprövning. Det är annuitetslån som avbetalningsform. Läs mer under medlemslån. Räntan är 2,95% och upp till 8,45%.

Kostnad Billån

 • Uppläggnings och omläggningsavgift 395 kronor.
 • Amorteringsbefrielse och ändring av amorteringsvillkor, 500 kronor.
 • Aviavgift 0 kronor med avi i internetbank 35 kronor per månad om du valt avi med post.

Villabanken Låneskydd

Villabanken Låneskydd erbjuds vid lån hos Villabanken. Premien för låneskyddet är 8% av månadskostnaden på lånet och 6% per person vid 2 låntagare. Försäkringen kan tecknas upp till och med 64 års ålder och livmomentet
ersätter utestående lånebelopp, dock max 350 000kr per person. Omkostnadsmomentet ersätter det försäkrade månadsbeloppet vid sjukdom, olycksfall och ofrivillig arbetslöshet.

Du reservationsansluts automatiskt till Låneskyddet vid utbetalt lån hos Villabanken, men du kan säga upp försäkringen när du vill. Under de 3 första månaderna är försäkringen kostnadsfri, genom en extraamortering på
ditt lån. Försäkringen gäller med 3 månaders kvalificeringstid, vilket innebär att när du väl börjar betala för försäkringen är du också fullt försäkrad.

Krav för att teckna Låneskydd Omkostnad

 • Du är över 18 år och inte äldre än 64.
 • Du är fullt arbetsför och har de senaste 6 månaderna haft en tillsvidareanställning på åtminstone 20 timmar per vecka.
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • Du har ingen kännedom om kommande arbetslöshet.

Om försäkringstagaren undanhåller hälsoinformation av vikt för försäkringen samt information om kommande arbetslöshet kan ersättning dras in.

Villaägarnas Medlemskort

Med Kreditkort från Villaägarna kan du ansöka om kredit upp till 50 000 kronor. Samtidigt kan du själv sätta in pengar på kortet för att öka ditt köputrymme tillfälligt. Med Medlemskort Mastercard kan du göra uttag, överföringar och köp över hela världen. Du får upp till 55 dagars räntefri kredit, utnyttja din kredit nu och betala tillbaka räntefritt inom 55 dagar. Som lägst måste du betala 1/20 av din kreditskuld efter 55 dagar. Lägsta beloppet är 200 kr per avbetalning.

Vid obehörig transaktion kan du själv komma att stå för hela kostnaden om du har agerat särskilt klandervärt och inte skyddat dina kortuppgifter. Om du visat grov oaksamhet är det en självrisk på beloppet upp till 12 000 kronor och resten ersätter Villabanken. Vid oaktsamhet är maxbeloppet för kortinnehavaren 400 kronor.

Med kortet ingår även medlemsrabatter hos samarbetspartners till Villaägarnas Riksförening.

Villaägarna kreditkort – Priser och ränta

 • Årsavgift 195 kr per kort och år som tas ut i förskott. Om du sen gör åtminstone 6 kortköp/uttag med dina kort återbetalas årsavgiften.
 • Nominell årsränta på utnyttjad kredit 9,9%.
 • Uttag i automat, bank och växlingskontor: 3,3% av uttag men minst 35 kronor.
 • Valutaväxlingspåslag vid uttag/köp utomlands 1,6%.
 • Påminnelse, förseningsavgift och övertrasseringsavgift 60 kronor.
 • Dröjsmålsränta och övertrasseringsränta är nominella årsräntan + 10,00%-enheter.

Med kreditkort ingår en reseförsäkring kostnadsfritt. Försäkringen gäller för hela din familj (om barnet är under 23 år och bor hemma inkluderas barnet). Det som ersätts är: bagageförsening vid utlandsresa, självriskskydd, kapitalbelopp vid olycka, avbeställningskydd osv. Vad försäkringen täcker och inte täcker går att läsa noggrannare om på Villa bankens hemsida.

Jämför alltid innan du tar ett lån. Du måste tänka på procenten. 

Nordax omdöme