BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling

Välkommen till låneförmedlaren Direkto
Jämför lån upp till 500.000 kr

  Kostnadsfri tjänst
  Möjlighet till lägre ränta än på egen hand
  Ej bindande & endast en UC

  Kostnadsfri tjänst
  Möjlighet till lägre ränta än på egen hand
  Ej bindande & endast en UC

Just nu i uppläggningsavgift

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Nominell ränta 2,95% - 19,90%.

Börja med att fylla i ansökan
En UC delas med banker & långivare
Följ budgivningen säkert med BankID
Välj det bästa alternativet, signera och få lånet utbetalt

Ett urval av våra långivare

MedMera Bank | Coop Marginalen Bank Nordnet Forex Bank SevenDay Lendify

Ny bil? Renovering? Samla lån?

Maximera dina möjligheter till att hitta lån med lägsta möjliga ränta - Vänd dig till låneförmedlaren Direkto först.

Varför låna pengar genom en låneförmedlare?

Privatlån, eller blancolån som det också heter, är ett lån som inte kräver någon säkerhet. Det finns många olika långivare i Sverige som erbjuder denna typ av lån. Att välja första bästa långivare när det kommer till privatlån är något vi starkt avråder från då räntor och villkor skiljer sig mycket åt beroende på var du söker.

Att själv vända sig direkt till flera olika långivare är också något vi starkt avråder från då varje långivare kommer att ta en egen kreditupplysning (UC). Många kreditupplysningar på kort tid förstör din kreditvärdighet vilket gör att du får högre och högre räntor för varje ny långivare du vänder dig till.

Resultatet i båda ovan fall kan bli att du slutar upp med ett väldigt dyrt lån där du spenderar uppåt tiotusentals kronor i onödiga räntekostnader. Det är med andra ord viktigt för din ekonomi att låna pengar från rätt långivare men samtidigt svårt att hitta rätt på egen hand.

Genom att vända dig till Direkto först maximerar du dina möjligheter till att hitta ett lån med lägsta möjliga ränta utan att förstöra din kreditvärdighet. Direkto är ingen bank och vi lånar inte ut pengar själva. Utan vi är en låneförmedlare. Vi är en aktör på utlåningsmarknaden som står på låntagarens sida – till fördel för låntagaren.

När du ansöker om ett lån med Direkto behöver du inte kontakta varje långivare för sig - utan det gör vi. Det gör vi dessutom med endast en kreditupplysning för minimal påverkan på din kreditvärdighet.

Tjänsten är helt kostnadsfri och utan dolda avgifter. Du binder dig heller inte till något. Vi får istället betalt av den långivare som du väljer att gå vidare med.

Direkto är en låneförmedlare som står under Finansinspektionens tillsyn.

Så här fungerar Direkto låneförmedling

Du börjar med att fylla i och skicka iväg vårt ansökningsformulär längst upp på sidan. Genom vårt integrerade IT system mot långivarna matchas din ansökan med de banker och långivare som vi är anslutna till. De får upp till 24 timmar på sig att återkomma med ett erbjudande till dig. Du kan följa dessa live genom att logga in med BankID på ”Mina sidor”.

Du ser nu alla alternativ du har fått på ett transparent och överskådligt sätt, sorterat efter lägst effektiv ränta. Är du nöjd med något av förslagen väljer du själv vilket du vill gå vidare med. Behöver du hjälp med att välja kan du alltid ringa och prata med våra duktiga rådgivare. Den långivare du har valt kommer att skicka ut ett skuldebrev till dig som du i de flesta fall kan signera med BankID. Därefter tar det ca 1-3 bankdagar innan lånet blir utbetalt.

Baserat på din lön och kreditvärdighet kan du ansöka om- och jämföra lån upp till 500 000 kr med vår låneförmedlingstjänst. Beloppet du lånar, räntan och återbetalningstiden kommer sedan att avgöra din månadskostnad. Vilken ränta och andra villkor du får på ditt lån bestämmer inte vi utan det gör långivarna. Om du har en medsökande kan du oftast få bättre villkor.

Vi förmedlar privatlån med effektiva räntor från 3,00% till 33,23%. Räntan baseras på din individuella ekonomiska situation och den effektiva räntan för majoriteten av våra kunder landar i regel mellan 3,0% och 10,4% Återbetalningstiden kan väljas mellan 1-15 år.

Så säkerställer du att du får en bra ränta. Enkelt, smidigt och tryggt och helt kostnadsfritt. Tänk alltid Direkto först när du ska låna pengar eller lägga om befintliga lån!

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vanliga frågor:

Låneförmedlaren Direkto vänder man sig till när man vill ta ett privatlån samtidigt som man vill jämföra bankernas låneerbjudanden men utan att förstöra sin kreditvärdighet. Målet: Att låna till lägsta möjliga ränta. Det är anledningen till att vi i vår reklam säger: ”Du måste tänka på procenten”.

Vår låneförmedlingstjänst är en kostnadsfri online tjänst som alltså finns till fördel för låntagare av privatlån. En låneförmedlare är inte en bank och vi lånar själva inte ut pengar. Vi jobbar oberoende från de banker vi samarbetar med. Vi rekommenderar dig alltid den bank som erbjuder dig lägst ränta.

Då räntor på privatlån sätts individuellt av bankerna och räntorna kan skilja sig mycket från bank till bank är det viktigt att man jämför. Men gör man jämförelsen själv genom att vända sig direkt till olika banker och gör låneansökningar kommer man inom kort att ha förstört sin kreditvärdighet då varje bank tar en egen kreditupplysning. Många kreditupplsyningar på kort tid skadar nämligen kreditvärdigheten som i sin tur är en viktig faktor för bankerna när de gör sin bedömning.

Vi som låneförmedlare erbjuder alltså en smidig lösning på detta problem då vi bara tar en kreditupplysning som vi delar med alla våra banker. Tjänsten är därtill kostnadsfri. Vi får istället betalt av de banker vi samarbetar med då vi utgör en viktig kanal för dom för anskaffning av kunder.

Tjänsten är inte heller bindande utan det är upp till dig om du vill gå vidare med något av de lån du blir erbjuden.
Vi menar bestämt att vi borde ha varit före din bank. Men, ja, har du varit hos din privata bank eller en annan bank och fått avslag eller fått en ränta som du inte är nöjd med så finns det ingen anledning att söka till en enskild bank igen. Din bank tog en kreditupplysning och den är nu registrerad i 12 månader. Går du till ytterligare en bank nu, eller kanske flera, så kommer dessa banker att ta ännu fler kreditupplysningar som kommer att påverka din kreditvärdighet negativt. Resultatet blir att du hela tiden får sämre och sämre lånealternativ för varje ny bank du vänder dig till. Dessutom vet du inte vilken bank som passar just dig bäst - det är i princip omöjligt att veta på förhand. När du ansöker om privatlån med oss görs en enda kreditupplysning och du ansöker egentligen hos en rad olika banker samtidigt, som passar just dig.
Direktos låneförmedlingstjänst är helt kostnadsfri. Vi lägger inte på någon ränta eller avgifter. Det finns med andra ord inga dolda avgifter. Du skulle inte heller få lägre räntor om du vände dig till bankerna direkt.

Eftersom vi är en viktig kanal för bankerna får vi betalt ur bankernas marknadsföringsbudgetar. Istället för att själva göra dyr reklam i TV, tidningar och online, vänder sig bankerna till oss för att hitta kunder till dem. Det gör vi genom att låta dig jämföra bankerna med vår tjänst och sedan välja den bank som erbjuder dig bäst villkor.
De grundkrav som bankerna ställer skiljer sig från bank till bank. Nedan är därför en minsta gemensamma nämnare för vad våra banker har för krav. Många av våra banker har därför hårdare krav än det som anges nedan vad gäller inkomst exempelvis. Så ju bättre ekonomisk situation du har desto fler banker kan vi skicka din ansökan till. Har man betalningsanmärkningar begränsar det också antalet banker vi kan titta med.

Du ska
- vara minst 20 år gammal
- ha en årsinkomst på minst 100 000
- ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
- eller vara förtidspensionär/pensionär
- ha betalat av lånet innan du blir 79 år
- vara skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
- inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna
Börja med att skicka en låneansökan genom formuläret ovan. Genom att fylla i vår låneansökan så ger du oss uppgiften att å dina vägnar lägga ut din låneansökan hos de banker vi samarbetar med.

Högre upp på sidan kan du se vilka banker som låneförmedlaren Direkto samarbetar med.

Om du uppfyller bankernas grundkrav och det inte redan ligger en låneansökan från dig hos dom kommer de att gå vidare med din ansökan. I de flesta fall återkommer de med ett låneerbjudande inom 24 timmar.

Du kan följa bankernas budgivning genom att du loggar in på ”Mina Sidor”. Klicka bara på BankID loggan längst upp på hemsidan och följ därefter instruktionerna. Här kommer du nu på ett överskådligt sätt kunna jämföra och välja det alternativ du tycker passar dig bäst. Observera att bankerna har 24 timmar på sig att återkomma med sitt bud. Så var inte för snabb med att välja ett alternativ utan invänta alla svar först för att säkerställa att du verkligen väljer det bästa erbjudandet..

Att låna pengar till bra villkor ska inte vara mer komplicerat än så.
Generellt sett tar det 1-2 bankdagar. Alla banker har olika förfaranden för utbetalning men generellt kan man säga att så fort du valt en av bankerna som erbjuder dig lån är det mellan dig och banken att göra processen så snabb och smidig som möjligt. Det rör sig oftast om några få dagar.
Börja med att fylla i vårt ansökningsformulär längst upp på sidan. Som lånebelopp ska du ange summan av det belopp du vill samla och det eventuella belopp du vill låna extra. Som lånesyfte ska du ange ”Lösa andra lån”. Då kommer det att komma upp en ruta till där du ska ange summan av det belopp du vill samla lån för.

Beroende på vilken bank du sen väljer att gå vidare med ser processen olika ut. Vissa av de banker vi samarbetar med kommer att fråga om vilka lån och krediter som ska återbetalas med det nya privatlånet och sedan själva lösa dessa åt dig. Andra banker vi samarbetar med kommer att sätta in pengarna på ditt konto som du anger i skuldebrevet och det är då upp till dig att betala tillbaka de lån du vill bli av med.

När man samlar lån och krediter innebär det i de flesta fall att man får bättre villkor i form av lägre ränta, lägre månadskostnad och en kortare återbetalningstid.
Privatlån, också kallat blancolån, är ett lån utan säkerhet. Medlemslån är en annan typ av privatlån. Som underlag för att låna ut pengar använder sig banken/långivaren av en kreditupplysning där lön och din specifika ekonomiska situation ligger till grund för privatlånets villkor.

Privatlånet återbetalas vanligtvis genom delbetalningar som innefattar både ränta och amortering. Vissa banker tar ut en uppläggningsavgift och aviavgifter – det senare kan du ofta bli av med genom autogiro. Bilköp och renoveringar är ofta anledningar till varför man söker privatlån. Privatlån kan också användas för att samla ihop andra mindre lån och krediter, t.ex. kreditkortsskulder eller om man handlar möbler, vitvaror och resor på avbetalning. Räntan på privatlån är i regel lägre än räntan på kreditkort eller när man handlar på avbetalning genom butiker och på nätet.
När du skickat iväg din ansökan via formuläret ovan så får du generellt sätt de första svaren redan inom några minuter. Under kvällar och helger kan det ibland ta något längre tid. För att få så bra villkor som möjligt är det viktigt att du inte söker vidare hos banker och andra låneförmedlare förrän du har fått alla svar från oss. Vårt krav på bankerna är att de senast inom 24 timmar ska ha fattat ett beslut om den ränta och andra villkor de kan erbjuda dig.
Vi förmedlar privatlån med nominella räntor från 2,95% till 29,00%. Effektiv ränta är från 3,00% till 33,23%. Vilken ränta just du får beror på din ekonomiska situation och kreditvärdighet och den effektiva räntan för majoriteten av våra kunder landar i regel mellan 3,0% och 10,4%. Viktiga faktorer som brukar spela in är din inkomst, ålder, det lånebelopp du ansöker om, antal kreditupplysningar du har gjort sista tolv månaderna, om du ansöker själv eller har med en medsökande med mera.

Vill du få en fingervisning om vilken ränta du får innan du ansöker? Läs gärna mer här.
Ja, det stämmer att det är ett brett spann. Även om majoriteten av de lån vi förmedlar hamnar i de lägre räntespannen så samarbetar vi också med några långivare som riktar in sig på kunder med högre riskprofil. Dessa banker accepterar alltså kunder med högre risk och till och med betalningsanmärkningar. Dessa banker kompenserar för den högre risken med högre räntor. Enligt lag måste vi berätta hela räntespannet för samtliga banker vi jobbar med och därför blir räntespannet brett. De effektiva räntor vi förmedlar är från 3,00% till 33,23%. Majoriteten av våra kunder får en effektiv ränta mellan 3,0%-10,4%.
Vi förmedlar privatlån mellan 10 000 - 500 000 med en återbetalningstid mellan 1 - 15 år. De flesta bankerna beviljar dock bara upp till 12 års återbetalningstid. Så om du vill ha längre återbetalningstid så rekommenderar vi ändå att du räknar på 12 år när du gör en ansökan så att du inte underestimerar månadskostnaden.
Nordnet, Sevenday, Lendify, Marginalen, Konsumentkredit, Collector och Forex Bank är några av de banker som vi samarbetar med och som erbjuder marknadens lägsta privatlåneräntor.

Men - bankerna sätter räntan individuellt baserat på din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Du kanske uppfyller villkoren för att bli erbjuden en av dessa bankers lägsta ränta medans den andra erbjuder dig en högre och den tredje en betydligt högre ränta. Du måste därför jämföra bankerna.

För att spara både tid och påverkan på din kreditkreditvärdighet är därför det mest rationella och effektiva att ansöka om lånet genom oss. Vi tar en kreditupplysning som vi delar med alla våra banker istället för att varje bank du vänder dig till ska ta en egen kreditupplysning. Du väljer sedan själv ett av de lån du blir erbjuden. Vår förmedlingstjänst är naturligtvis kostnadsfritt.

Vill du veta mer? Läs gärna mer här.
Bolån har i de allra flesta fall lägre ränta än ett privatlån. Så ja, det är ett billigare lån att ta.

Men på grund av de nya amorteringskraven är det ändå många som föredrar att hellre ta ett privatlån än bolån. Har man tagit ett bolån innan de nya amorteringskraven trädde i kraft och sedan lånar upp på sin bostad efter kommer man att vara tvungen att amortera på hela sitt bolån enligt de nya reglerna och inte bara den del man lånar upp. För många kan detta innebära att man måste amortera i en högre takt än tidigare vilket kan leda till en betydligt högre månadskostnad för boendet än vad man haft innan.

Från det perspektivet väljer därför många hellre ett privatlån. Läs mer om de nya amorteringskraven och hur de kan påverka dig i denna artikel där vi djupdyker i ämnet.
Ja. Du kan när som helst betala av ett högre belopp än det som är utsatt av banken. Du kan också närsomhelst lösa (betala av) hela lånet. Det skiljer sig från bank till bank hur avbetalningen av lån sker och vi hjälper gärna till med detta.
Ja - de flesta av våra banker erbjuder idag möjligheten att signera med BankID - men inte alla. Du får då istället hem ett skuldebrev som du ska läsa igenom, signera och skicka tillbaka.
Ring oss på tel: 020-25 26 26 måndag till torsdag mellan 9:00-18:00. Fredagar mellan 09:00-15:30. Vi har lunchstängt mellan 12:00-13:00. Observera att det går lika bra att ansöka online. Du kan också mejla oss frågor på info@direkto.se.
Nej. Vi låneförmedlare lånar själva inte ut pengar överhuvudtaget. Utan det vi erbjuder är en jämförelsetjänst som man kan ansöka om privatlån med. Lånealternativen du får erbjuds av de banker vi samarbetar med. Det finns låneförmedlare som samarbetar med sms-långivare men vi på Direkto har valt att inte göra det.
Ja, om din nuvarande lön är över 12 000 kr i månaden (dock helst över 15 000 kr). Betalningsanmärkningarna måste vara minst 6 månader gamla enligt UC. Du får inte ha en skuld hos Kronofogden. Den kreditbedömning som görs i samband med din låneansökan är till för att ge en helhetsbild av din ekonomi och en betalningsanmärkning försvårar möjligheten att låna pengar, men hur din ekonomi ser ut i övrigt är viktigare. Du får ha max 10 betalningsanmärkningar till ett belopp om 50 000 kr. Du kan max bli beviljad ett belopp på 250 000 kr när du har en betalningsanmärkning.
Nej. Idag är det tyvärr inte möjligt att genom oss få lån beviljat om man har en skuld hos Kronofogden.
Annuitetslån innebär att du betalar samma månadskostnad för lånet varje månad tills det att lånet är avbetalt. Amorteringsdelen ökar med tiden medans räntedelen minskar med tiden. Läs mer om annuitetslån.

Rak amortering innebär att din totala månadskostnad minskar för varje månad. Amorteringsdelen är densamma varje månad men räntedelen minskar i takt med att lånet minskar. Läs mer om rak amortering.

Men vilket är mest fördelaktigt?

Det beror på dig.

Fördelen med rak amortering är att den totala räntekostnaden för lånet blir lägre allt annat lika. Å andra sidan är den totala månadskostnaden högre i början av avbetalningstiden. Man bör därför fundera över om man klarar av att betala av lånet i det tempot utan att det blir ansträngande för ekonomin.

Fördelen med annuitetslån är att du betalar av lånet jämnt över tiden och fakturan blir på samma belopp varje månad. Nackdelen är förstås att den totala räntekostnaden blir högre över tiden allt annat lika.

Vår rekommendation är helt klart att du jämför bankerna för att säkerställa att du får bästa möjliga villkor för just dig oavsett om du tar ett annuitetslån eller lån med rak amortering. Detta gör du enkelt och kostnadsfritt genom att skicka in din låneansökan genom vårt ansökningsformulär. Bland våra samarbetspartners har vi både banker som erbjuder annuitetslån och rak amortering.

Kontakt:

Direkto är en låneförmedlare som sedan 2012 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

info@direkto.se

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Fleminggatan 85, 112 45, Stockholm

Map