BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Vad är blancolån?

Här hittar du allt du behöver veta om blancolån.
Vi hjälper dig att hitta det bästa lånet till den bästa räntan.

ansök här

  • Privatlån upp till 600 000 kr
  • Ansök helt kostnadsfritt
  • Välj mellan flera långivare
  • Svar inom 24 timmar

Ring oss på: 020-252626

Så här går det till

1.

Vad är blancolån?

Du fyller i dina
uppgifter i
vårt formulär.

2.

Vad är blancolån?

Vi matchar din ansökan
med så många långivare
som möjligt.

3.

Vad är blancolån?

Vi presenterar
alla alternativen.
Du väljer.

4.

Vad är blancolån?

Klart!
Du får ofta svar samma dag,
senast inom 24 timmar.

Vad är blancolån?

Om blancolån

Ibland kan man behöva ta ett lån där man själv får välja vad pengarna ska spenderas på men utan att det ska kosta höga räntor. Så kallade blancolån kan vara ett bra exempel på detta. Vi berättar nedan mer om blancolån och i vilka tillfällen vi rekommenderar dessa men också tillfällen då man bör avstå.

Det finns en mängd spännande saker man gärna vill och ibland behöver lägga pengar på. Det kan röra sig om saker i det vardagliga livet såsom behov av en ny bil, cykel, vitvaror eller en fungerande dator. För vissa handlar det om renovationer i hemmet, antingen för att reparera eller fräscha upp vissa utrymmen såsom badrummet, köket eller sovrummet. Ibland handlar det om andra kostnader såsom resor eller bröllopsfesten. –  Blancolån är till för oväntade utgifter och möjligheter som kan uppstå genom livet.

Man kan lägga upp ett blancolån på olika avbetalningstider och de räntor som du kan bli erbjuden av olika banker kan skilja sig åt mycket.

Blancolån - för dina behov

Ett blancolån är ett lån du kan ta till det mesta då det är ett lån där bankerna inte kräver någon säkerhet. Det betyder att du som låntagare inte behöver pantsätta någonting för att kunna ta lånet. Det behöver heller inte gå till någonting utav värde såsom en bostad eller en bil, utan du kan använda det till resor, att betala av andra lån, renovering av hemmet eller annat.

Då blancolån är ett lån utan säkerhet innebär det en större risk för bankerna och därav har blancolån vanligtvis högre räntor än andra typer av lån som tas hos en bank. Man kan generellt sätt inte heller låna mer än max 600 000 kronor. Beroende på låntagarens möjligheter att betala tillbaka, anpassas både lånesumma, återbetalningstid och ränta. För att bedöma detta utöver låntagarens önskemål, genomför långivaren en kreditprövning för att se över den ekonomiska situationen. Kreditprövningen är det viktigaste underlaget för bankerna när de ska avgöra vilken ränta de ska erbjuda en låntagare då de flesta sätter individbaserade räntor.

För att undvika att välja fel lån kan det vara en bra idé att ta hjälp av en låneförmedlare. Med en låneförmedlare kan du få tips och rekommendationer för att anpassa lånet och avbetalningen till den avbetalningsperiod som fungerar för dig. Du får också hjälp med att värdera procenten som gynnar dig allra bäst. Kom ihåg att långivarna konkurrerar om att ge dig det bästa erbjudandet och du får hjälp att styra lånet efter dina behov!

Med låneförmedlaren Direkto kan du jämföra olika blancolån på nätet från olika banker och långivare för att hitta det bästa alternativet för dig. Genom att ta hjälp av låneförmedlaren Direkto slipper du själv ta reda på vad olika villkor innebär och vilka som passar dig och din ekonomiska situation bäst. Du sparar dessutom mycket tid när du låter en expert göra jämförelserna åt dig.

Tänk på procenten och ta ditt smartaste blancolån med Direkto.

Du måste tänka på procenten!

Har du missat vår sköna reklamfilm. Här kan du se den!

Finns det tillfällen då man inte ska ta blancolån?

En bil exempelvis är en vara som kan vara svårt att spara ihop pengar till och är något som man har användning för över en lång tid framåt. Likaså en renovering och därför menar vi att i de flesta fall är det absolut värt att låna pengar i dessa syften. Men sedan finns det tillfällen då man bör avstå från att ta blancolån. Vi rekommenderar exempelvis inte att man ska ta ett blancolån för att betala räkningar eller i ren konsumtionssyfte på varor och tjänster utan långsiktigt värde som exempelvis kläder och skor. I sådana situationer bör man helt enkelt avstå från att låna och istället se över sin ekonomi. Kanske finns det kostnader som man kan dra ner på? Kanske finns det möjligheter för att öka sin inkomst istället genom exempelvis löneförhandling på jobbet eller genom att byta jobb med mera

Kontakt:

Direkto är en låneförmedlare som sedan 2012 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

info@direkto.se

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Fleminggatan 85, 112 45, Stockholm

Map