BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Vad får jag för ränta?

Få ett estimat genom vår enkla tabell.

Har du rätt ränta på dina lån?-> KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANSÖKNINGSFORMULÄRET

Sitter du på ett medlemslån, billån eller tog du ett privatlån för att finansiera badrumsrenoveringen eller den fina altanen du byggde i somras? Eller går du kanske runt och funderar på om du ska ta ett lån och vill veta ungefär vilken ränta du kan vänta dig? Låneförmedlaren Direkto har skapat en guide där du kan få ett estimat på vilken ränta du kan få. Här kan det finnas tiotusentals kronor att spara om det är så att du har lånen - eller tar lån - på fel bank.

"Storbankerna sällan bästa valet"

Storbankerna brukar vara det naturliga första valet när man ska ansöka om lån, där många ofta är ovetandes om att det finns alternativ – och många gånger bättre alternativ. Får man ett privatlån, billån eller medlemslån beviljat via en storbank går man därför heller sällan vidare och kollar med alternativa banker för att säkerställa att man har fått bra villkor. Det många inte vet är att man med stor sannolikhet får bäst villkor på den typen av lån hos nischbankerna som är specialiserade på privatlån till skillnad mot storbankerna som fokuserar på bolån och på grund av detta är mindre riskbenägna, beviljar färre och har därmed högre lägsta räntor än många nischbanker.

Personer med stabil inkomst med flera års fast anställning och bra kreditvärdighet är förmodligen de som mest troligt håller sig till storbankerna och som har mycket att vinna på att se över räntan på sina medlemslån, privatlån och billån.

"Spara tiotusentals kronor"

Har man till exempel ett lån på 200 000 kr med en nominell ränta på 5,9% över tio års tid och lyckas få ner den med två procentenheter till 3,9% sparar man cirka 22 000 kronor.

Nedan har vi skapat en enkel tabell baserad på din inkomst och ålder där du kan jämföra vilken ränta du borde ha om du redan har ett lån eller vad du borde få om du funderar på att ta ett.

Tabellen är baserad på lån mellan 100 000 - 600 000 kr. Den tar inte hänsyn till avvikande faktorer som betalningsanmärkningar utan utgår från genomsnittskunden med fast anställning och bra kreditvärdighet. I praktiken kanske du därför kan få en lägre eller högre ränta än de angivna. Tabellen är endast till för att ge en fingervisning om vart räntorna på lån utan säkerhet ligger idag baserat på inkomst och ålder som i kombination med kreditvärdigheten är två väldigt avgörande faktorer i bankernas beslutsunderlag.

"Ta med en medsökande för bättre ränta"

Exempel på andra viktiga faktorer som kan bidra till att man får lägre räntor är om man har med sin make/maka/sambo som medsökande eller om man bor i bostadsrätt eller villa.

Faktorer som ofta är till ens nackdel är betalningsanmärkningar, om man har gjort många kreditupplysningar senaste tolv månaderna eller om man har många smålån och krediter såsom köp av möbler, resor och elektronik på avbetalning eller nyttjade eller till och med outnyttjade kontokrediter och kreditkort.

About Us

Du måste tänka på procenten!

Har du missat vår sköna reklamfilm. Här kan du se den!

Var detta nyttig information?

Vill du ge oss ris eller ros?

Har du fler frågor?

Ta kontakt med oss genom formuläret nedan så svarar vi så snart vi kan! Vill du gör en låneansökan? KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANSÖKNINGSFORMULÄRET