BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Jämför Billån
Jämför lån upp till 500.000 kr

  Jämför bankernas billån kostnadsfritt
  Låna upp till hela bilens värde
  Lånealternativen är inte bindande
  Lånelöfte gäller i 30 dagar

  Jämför bankernas billån kostnadsfritt
  Låna upp till hela bilens värde
  Lånealternativen är inte bindande
  Lånelöfte gäller i 30 dagar

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Nominell ränta 2,95% - 19,90%.

Börja med att fylla i ansökan
En UC delas med banker & långivare
Följ budgivningen säkert med BankID
Välj det bästa alternativet, signera och få lånet utbetalt

Ett urval av våra långivare

MedMera Bank | Coop Marginalen Bank Nordnet Forex Bank Bluestep Bank Collector Bank

Du måste tänka på procenten!

Har du missat vår sköna reklamfilm. Här kan du se den!

Ute efter ett billån utan säkerhet?

Vi hjälper dig att hitta rätt bland bankernas räntor på billån utan säkerhet.

Jämför alltid långivarna med Direkto innan du tar ett billån!

När du går genom oss för att ta ett billån utan säkerhet - också kallat privatlån eller blancolån - lägger vi ut din ansökan hos några av Sveriges bästa banker och långivare inom just lån utan säkerhet. Du kan därför känna dig trygg med att du får bland de lägsta räntorna som din personliga ekonomiska situation och kreditvärdighet tillåter.

Räntorna på de billån utan säkerhet som vi förmedlar sätts nämligen individuellt av de banker/långivare som vi samarbetar med. Vi förmedlar billån utan säkerhet med nominella räntor från 2,95% till 19,90%. De flesta som använder sig av vår jämförelse och förmedlingstjänst får effektiva räntor mellan 3,0% och 10,4%.

Vår tjänst är inte bindande och är helt kostnadsfri för dig som låntagare - det finns inga dolda avgifter. Vi får istället betalt av den bank/långivare som du väljer att gå vidare med. Så det ligger verkligen i vårt intresse att göra vårt absolut bästa för att du ska bli nöjd med Direkto.

Jämföra långivarna med Direkto eller på egen hand?

Du kan givetvis själv vända dig till ett flertal långivare för att se vilken ränta de kan erbjuda dig. Men förutom att det är tidskrävande så kommer varje långivare som du vänder dig till ta en egen kreditupplysning på dig. Många kreditupplysningar på kort tid inverkar negativt på din kreditvärdighet vilket i sin tur är en avgörande faktor för vilken ränta du får. Att jämföra på egen hand är därför rätt lönlöst då du för varje ny långivare som du vänder dig till förmodligen bara får sämre och sämre villkor.

När du ansöker om billån utan säkerhet via Direkto tar vi bara en kreditupplysning, som vi delar med alla våra banker/långivare. Därmed påverkas din kreditvärdighet minimalt och du optimerar dina möjligheter till att få lägsta möjliga räntan som du är kvalificerad till hos varje långivare, vilket såklart gör att du kan få bättre villkor på ditt billån.

Ta reda på vilken långivare som erbjuder dig bäst villkor redan idag! Fyll i formuläret ovan och få ett lånelöfte på 30 dagar.

Billån med eller utan bilen som säkerhet? Vad är skillnaden? Läs mer längre ner under Frågor & Svar eller i vår artikel "Hur funkar billån?".

Vi hjälper dig!

Vanliga frågor om billån:

Ja, men en betalningsanmärkning försvårar möjligheten att få ett lån beviljat då det begränsar antalet banker/långivare som vi kan vända oss till med din ansökan. Du kan max bli beviljad ett belopp på 250 000 kr när du har en betalningsanmärkning. Du måste uppfylla de samlade grundkraven vi har för att få ett lån beviljat. I tillägg till detta så finns det nedan krav:

- Betalningsanmärkningarna måste vara minst 6 månader gamla enligt UC
- Du får inte ha en skuld hos Kronofogden
- Du får ha max 10 betalningsanmärkningar till ett belopp om max 50 000 kr
De grundkrav som bankerna ställer skiljer sig från bank till bank. Nedan är därför en minsta gemensamma nämnare för vad våra banker har för krav. Många av våra banker har därför hårdare krav än det som anges nedan vad gäller inkomst exempelvis. Så ju bättre ekonomisk situation du har desto fler banker kan vi skicka din ansökan till. Har man betalningsanmärkningar begränsar det också antalet banker vi kan titta med.

Du ska
- vara minst 20 år gammal
- ha en årsinkomst på minst 100 000
- ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
- eller vara förtidspensionär/pensionär
- ha betalat av lånet innan du blir 79 år
- vara skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
- inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna
I vanliga fall när man tar ett billån ses själva bilen som underliggande säkerhet för lånet. Sådana lån ansöker man vanligast genom banker och bilfirmor. Då kräver långivaren i regel att man själv går in med en kontantinsats om minst 20% eller en inbytesbil som täcker upp för detta.

När du ansöker om ett privatlån för att köpa bil används inte bilen som underliggande säkerhet utan säkerheten ligger i din specifika ekonomiska situation och kreditvärdighet. Det finns för och nackdelar med att ta ett billån med bilen som säkerhet kontra ett privatlån när du ska köpa bil (läs mer under nästa fråga).
Det beror på. Om du köper bilen utan bilen som säkerhet är det i självaste verket ett privatlån som du tar. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet där du själv väljer vad du spenderar pengarna på.

Fördelen med att ta ett billån med bilen som säkerhet är att du i bästa fall kan få en lägre ränta än om du tar ett privatlån. Men det är inte alltid en självklarhet. En annan fördel kan vara att du får andra förmåner som exempelvis rabatt på bilförsäkring eller rabatt på bensin beroende på vart du tar billånet.

Fördelarna med att istället ta ett privatlån när du ska köpa bil är att det finns mer flexibilitet i ett privatlån. Här följer några av de fördelar som finns med ett privatlån kontra billån med bilen som säkerhet.

Bilens ålder spelar ingen roll
Du kan ta ett privatlån för att köpa bil oavsett hur gammal bilen är medans många långivare, som vissa storbanker, kräver att bilen inte får vara äldre än 15 år i bästa fall.

Längre amorteringstid
Köper du en bil som är 10 år gammal måste du ha betalat av lånet på max 5 år i bästa fall. Tar du istället ett privatlån via oss kan du själv välja om du vill betala av lånet på uppåt 15 år.

Du väljer själv hur mycket eller lite du vill låna
Du väljer själv om du vill låna till hela eller del av köpesumman.

Lägre krav på lägsta lånebelopp
Via Direkto kan du ansöka om privatlån mellan 10 000 – 500 000 kr. Väljer man ett billån med bilen som säkerhet brukar kravet på lägsta gränsen vara betydligt högre än 10 000 kr. Exempelvis kräver vissa storbanker att bilen ska kosta minst 125 000 kr för att bli beviljad ett billån med bilen som säkerhet.

Inget lösenkrav
Har du ett billån med bilen som säkerhet måste du lösa det som återstår av lånet per det datum som du säljer bilen i och med att du ju gör dig av med den underliggande säkerheten för lånet. Med privatlån finns det inte några sådana krav även om vi förvisso rekommenderar att man betalar av sina privatlån så snart man kan.

Inget krav på att bilen ska köpas genom auktoriserad återförsäljare
Om du ska köpa drömbilen av en privatperson kan du i regel inte ta ett billån med bilen som säkerhet då de flesta långivare av sådana billån kräver att du måste köpa bilen via en auktoriserad bilåterförsäljare. Med ett privatlån väljer du därför själv om du köper bilen via en återförsäljare eller privat.

Du kan läsa mer om privatlån här.
Vi förmedlar lån med nominella räntor från 2,95% till 19,90%. Räntan sätts individuellt men majoriteten av våra billån får effektiva räntor mellan 3,00% och 10,4%.

När du lånar pengar beror räntan på lånets storlek och din specifika ekonomiska situation. När du söker om ett billån genom Direkto så konkurrerar bankerna om att få dig som kund och på så sätt kan vi erbjuda lägsta möjliga ränta och månadskostnad för just dig. Majoriteten av våra kunder får en effektiv ränta mellan 3,0% och 10,4%.
Börja med att skicka en låneansökan genom formuläret ovan. Redan inom några minuter kan det trilla in låneerbjudanden från de banker/långivare vi samarbetar med. Genom att logga in på "Mina sidor" med BankID så kan du följa de erbjudanden du får live. Du kan antingen välja ett av buden själv eller så kan du ringa och prata med oss på 020-25 26 26.

Vi rekommenderar att du väntar 24 timmar innan du gör ett val för att alla banker/långivare ska få möjligheten att bearbeta klart din ansökan. När du gjort ett val skickas skuldebrevet i de allra flesta fall till den mejladress du angett och du kan signera med BankID. Utbetalning sker oftast inom 1-3 dagar.

Tips! Du maximerar dina chanser till att få lägsta möjliga ränta genom oss om du ansöker om lånet genom Direkto innan du vänder dig till andra långivare och låneförmedlare!
Nej. I dagsläget arbetar vi inte med billån där bilen utgör den underliggande säkerheten.

Det vi rekommenderar är att du ansöker om ett privatlån genom oss motsvarande det belopp du hade tänkt att låna för bilen och jämför de villkor du får från våra banker med de villkor som du får via exempelvis bilfirman. På så sätt säkerställer du att du får bästa tänkbara villkor på ditt billån oavsett om bilen används som underliggande säkerhet eller inte. När du ansöker om lån via oss gäller de erbjudanden du får i 30 dagar.
Nej. Genom Direkto går det inte att få ett billån beviljat om man har en skuld hos Kronofogden.

Kontakt:

Direkto är en låneförmedlare som sedan 2012 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

info@direkto.se

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Fleminggatan 85, 112 45, Stockholm

Map