BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

Privatlån
Jämför lån upp till 500.000 kr

  Kostnadsfri tjänst
  Möjlighet till lägre ränta än på egen hand
  Ej bindande & endast en UC

  Kostnadsfri tjänst
  Möjlighet till lägre ränta än på egen hand
  Ej bindande & endast en UC

Börja med att fylla i ansökan
En UC delas med banker & långivare
Följ budgivningen säkert med BankID
Välj det bästa alternativet, signera och få lånet utbetalt

Ett urval av våra långivare

MedMera Bank | Coop Marginalen Bank Nordnet Forex Bank Bluestep Bank Collector Bank

Du måste tänka på procenten!

Har du missat vår sköna reklamfilm. Här kan du se den!

Låna pengar till bil, sommarstuga, resa eller vad du vill

Vi hjälper dig att hitta rätt bland bankernas räntor.

Varför jämföra banker innan jag tar ett privatlån?

Spannet för räntor på privatlån är bred. Många som testar vår förmedlingstjänst för privatlån blir förvånade när de ser hur vitt olika räntor de kan bli erbjudna av olika banker. Att ta ett privatlån på säg 300 000 kr med 8% ränta över 12 år medför onödiga räntekostnader på ca 63 000 kr om du hade kunnat få en ränta på 5% istället av en annan bank. Det är mycket pengar som nog de flesta hade föredragit att behålla än att betala in till banken.

Därför är det viktigt att du jämför flera olika banker innan du tar ett privatlån. Många som tar ett privatlån via sin privata bank konkurrensutsätter inte banken. Kanske för att man inte vet om att det finns riktigt bra alternativ när det kommer till privatlån. Kanske för att man tror att det är krångligt och tidskrävande.

Med Direktos låneförmedlingstjänst av privatlån går det både snabbt och smidigt att jämföra bankernas låneerbjudanden. Med en ansökan online eller över telefon jämför du samtidigt några av Sveriges ledande banker av privatlån. Vi tar bara en kreditupplysning som vi delar med alla våra banker så det blir en minimal påverkan på din kreditvärdighet. Sedan återstår det bara att välja det bästa alternativet. Tjänsten är helt kostnadsfri.

Läs gärna mer om låneförmedlare på vår startsida och varför du inte ska jämföra bankerna på egen hand.

Vad är privatlån egentligen?

Privatlån är ett lån utan säkerhet. Den underliggande säkerheten för lånet är din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Mycket av den informationen framgår från den kreditprövning (UC) som görs när du ansöker om ett privatlån. Så ju bättre ekonomisk situation du har desto lägre ränta kan du vänta dig att få. Andra benämningar för privatlån är blancolån och konsumtionslån. Medlemslån, köp på kredit med kreditkort och köp på avbetalning från butiker och nätet är också privatlån.

Privatlån är alltså ett lån för privat bruk, där du själv väljer vad du vill använda pengarna till. I Sverige finns det en rad banker som exempelvis Santander Bank, Collector Bank och Marginalen Bank som specialiserat sig på privatlån till konkurrenskraftiga räntor. Även storbankerna erbjuder privatlån.

Direkto är en låneförmedlare. Vi är alltså ingen bank och vi lånar inte ut pengar själva. Men vi kan hjälpa dig att jämföra bankerna utan att skada din kreditvärdighet och vi kan med stor sannolikhet hjälpa dig att få ett privatlån med lägre ränta och bättre villkor än du skulle kunna hitta på egen hand. Testa oss gärna så får du avgöra själv.

Genom våra banker kan du ta privatlån på upp till 500 000 kr, med en effektiv ränta från 3,00% till 33,23%. Majoriteten av våra kunder får en effektiv ränta mellan 3,0% och 10,4%.

Välkommen in med din ansökan genom formuläret ovan.

Vi hjälper dig!

Vanliga frågor om privatlån:

Privatlån som också kallas blancolån eller konsumtionslån är lån utan säkerhet. De betyder alltså alla samma sak. Även köp med kreditkort eller på avbetalning via butiker och på nätet är lån utan säkerhet. Medlemslån är ett annat exempel på privatlån.

Gemensamt för alla dessa benämningar är att det inte finns en underliggande säkerhet för lånet och du kan spendera lånet på mer eller mindre det du själv vill.
När man tar ett bolån utgör själva bostaden den underliggande säkerheten för lånet. Det som utgör den underliggande säkerheten för ett privatlån är din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Det är därför som privatlån oftast har högre räntor än bolån då ett privatlån innebär en högre risk för banken än ett bolån. Ju bättre kreditvärdighet och ekonomisk situation desto lägre räntor kan du förvänta dig att få på ett privatlån.
Marknadens absolut lägsta effektiva räntor på privatlån ligger just nu runt 3,00%. Den effektiva räntan på de lån vi förmedlar ligger mellan 3,00%-33,23%.

De nominella räntorna är lägre än så. Vi rekommenderar dock att det är den effektiva räntan man ska räkna på när man ska ta ett lån. Den nominella räntan kan nämligen vara lurig på så sätt att den inte tar hänsyn till andra avgifter för lånet som exempelvis uppläggningsavgift och aviavgifter. Men dessa avgifter är inkluderade i den effektiva räntan. För att ta reda på den verkligen månadskostnaden för privatlånet rekommenderar vi därför att man ska räkna på den effektiva räntan.

Majoriteten av våra kunder får en effektiv ränta mellan 3,0% och 10,4%.

Men exakt vilken ränta du får är tyvärr inte möjligt för oss att veta på förhand. Detta beror på att bankerna sätter individuella räntor och det är många faktorer som avgör.

Bankerna gör sin riskbedömning utifrån din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Hur de väger olika faktorer mot varandra är därtill beroende på hur den specifika bankens riskkalkyl ser ut.

Vi kan i bästa fall ge dig en fingervisning på vilken ränta du kan vänta dig att få. Ring gärna och prata med oss. Men för att veta säkert är enda sättet att du gör en låneansökan med vår förmedlingstjänst så kommer du att inom ett dygn veta exakt vilka räntor du blir erbjuden av olika banker och kan först då avgöra vilken bank som är bäst för dig.
Privatlån återbetalas vanligtvis genom månatliga delbetalningar som innefattar både ränta och amortering. Vissa banker tar ut en uppläggningsavgift och aviavgifter – det senare kan du ofta bli av med genom autogiro.

Lånet ska du alltså återbetala direkt till den bank som beviljat dig lånet och inte till oss.

Vi förmedlar privatlån mellan 10 000 - 500 000 kr. De flesta av våra banker beviljar lån på minst 30 000 kr.
Du väljer själv en återbetalningstid mellan 1 - 15 år i ansökan. De flesta av våra banker beviljar en återbetalningstid upp till 12 år. Om du ansöker på 15 år så kortar de banker som inte erbjuder detta automatiskt ned förslaget till deras längsta återbetalningstid. Vissa banker har 2 eller 3 år som kortaste återbetalningstid och därför rekommenderar vi att du väljer 3 år som kortaste återbetalningstid så fler banker kan vara med och konkurrera om dig för bättre villkor. Du kan självfallet betala av lånet i snabbare takt eller lösa hela lånet när du vill utan kostnad.

Ring oss gärna om du vill ha hjälp med att räkna på lånet. Det går även att ändra återbetalningstiden efter det att du har fått dina låneerbjudanden om du kontaktar oss.
De grundkrav som bankerna ställer skiljer sig från bank till bank. Nedan är därför en minsta gemensamma nämnare för vad våra banker har för krav. Många av våra banker har därför hårdare krav än det som anges nedan vad gäller inkomst exempelvis. Så ju bättre ekonomisk situation du har desto fler banker kan vi skicka din ansökan till. Har man betalningsanmärkningar begränsar det också antalet banker vi kan titta med.

Du ska
- vara minst 20 år gammal
- ha en årsinkomst på minst 100 000
- ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
- eller vara förtidspensionär/pensionär
- ha betalat av lånet innan du blir 79 år
- vara skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
- inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna
Direktos låneförmedlingstjänst är helt kostnadsfri. Vi lägger inte på någon ränta eller avgifter. Det finns med andra ord inga dolda avgifter. Du skulle inte heller få lägre räntor om du vände dig till bankerna direkt.

Eftersom vi är en viktig kanal för bankerna får vi betalt ur deras marknadsföringsbudgetar. Istället för att själva göra dyr reklam i TV och tidningar exempelvis vänder sig bankerna till oss för att hitta kunder till dem. Det gör vi genom att låta dig jämföra bankerna med vår tjänst och sedan välja den bank som erbjuder dig bäst villkor.
Ja, om din nuvarande lön är över 12 000 kr i månaden (dock helst över 15 000 kr). Betalningsanmärkningarna måste vara minst 6 månader gamla enligt UC. Du får inte ha en skuld hos Kronofogden. Den kreditbedömning som görs i samband med din låneansökan är till för att ge en helhetsbild av din ekonomi och en betalningsanmärkning försvårar möjligheten att låna pengar, men hur din ekonomi ser ut i övrigt är viktigare. Du får ha max 10 betalningsanmärkningar till ett belopp om 50 000 kr. Du kan max bli beviljad ett belopp på 250 000 kr när du har en betalningsanmärkning. Läs mer om att låna pengar med betalningsanmärkning här.
Kreditkort har generellt sätt högre ränta och avgifter än privatlån ("blancolån"). Men utöver detta så beror valet helt och hållet på syftet med ditt lån. Om du till exempel vill ta lån för att göra ett större inköp som till exempel en bil som du ska betala av under en längre tid är det generellt sett bättre att ansöka om ett privatlån. Om syftet med ditt lån är ren konsumtion där du vill utnyttja mindre summor som du återbetalar i sin helhet varje månad är det mer förmånligt med ett kreditkort.
Som kortast borde du vänta i minst 6 månader innan du omförhandlar ditt privatlån och har du haft ett och samma lån i flera år utan att se över det är det hög tid att du gör det nu.

Om din ekonomiska situation förändrats – exempelvis genom att du fått en högre taxerad inkomst från ett år till ett annat kan ge dig förutsättningar att få lägre ränta på ditt privatlån än den ränta du fick när du först tecknade lånet. Om du gjort få eller inte gjort några kreditupplysningar alls under en period om 6-12 månader kan ha bidragit till att din så kallade UC score minskat och bankerna ser dig då som mer kreditvärdig vilket också kan göra att du kan få en bättre ränta än när du tecknade lånet.
Nej. Du får heller inte ha haft en skuld hos Kronofogden de senaste 6 månaderna. Du får inte ha några betalningsanmärkningar som är mindre än 6 månader gamla.

Kontakt:

Direkto är en låneförmedlare som sedan 2012 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

020-252626

Telefontider:
09:00-18:00 måndag-torsdag
09:00-15:30 fredag
12:00-13:00 lunchstängt

info@direkto.se

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Fleminggatan 85, 112 45, Stockholm

Map