BankID logo Mina sidor
020-25 26 26

RING OSS PÅ

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

VI ÄR DIREKTO


Direkto är ett dotterbolag till Svensk Fastighetsförmedling – Sveriges största oberoende fastighetsmäklare med 1200 anställda från norr till söder i vårt avlånga land. Direkto AB (556962-9404) grundades 2014 och är ett Bostadskreditinstitut under Finansinspektionens tillsyn med tillstånd att förmedla privatlån och bolån enligt lagen om verksamhet med bostadskrediter.


Livet händer hela tiden. Det är helt fantastiskt, ibland är det jobbigt men framförallt är det oförutsägbart. Ibland sker allt enligt plan, ibland dyker det upp oväntade möjligheter och ibland oönskade situationer.

När du vill ta ett lån – oavsett om lånet är till en bil som du har planerat att köpa, en renovering du ska göra eller om det rör sig om att hitta ett bättre lån än det du redan har – då ska det kännas tryggt att jämföra dina alternativ. Du ska veta att du får svar snabbt och jämförelsen görs brett med rätt och schyssta banker. Direkto hjälper dig att hitta rätt bland bankernas räntor.

VAD GÖR DIREKTO TILL DEN SCHYSSTA LÅNEFÖRMEDLAREN?

OBEROENDE – Vi rekommenderar alltid det bästa lånealternativet ur kundens perspektiv. Våra Rådgivare har inga incitament att rekommendera dig en bank före en annan. Det viktigaste är att du tar det lån som är mest fördelaktigt för dig. På Mina Sidor – där du i inloggat läge kan följa din ansökan – presenteras lånealternativ i rätt ordning. Effektiv ränta först, allt annat lika.

LÅNGSIKTIGHET – Vi är noga med att försöka nå ut till kunder som vi inte lyckas hitta bra lån till för att ge tips och råd om hur man kan förbättra sin kreditvärdighet och sin ekonomiska situation. Vi skapar gärna en långsiktig relation där vi hjälper dig fram till den punkt då du får det lån som du först var ute efter.

VI RESPEKTERAR SPELREGLERNA – Det finns en hel del regelverk kring hur man får marknadsföra lån. Dessa finns till för att skydda dig som låntagare och vi på Direkto är väldigt måna om att följa dessa. Enligt lag får man till exempel inte marknadsföra en lägsta ränta utan att samtidigt tala om vad räntan maximalt kan bli både nominellt och effektivt. Många låneaktörer låter idag bli att kommunicera ut den maximala effektiva räntan då den kan avskräcka många utan man nöjer sig med att endast tala om den minsta möjliga nominella räntan. Detta tycker inte vi på Direkto är schysst. Väljer du oss som låneförmedlare så kan du känna dig trygg med att vår tjänst alltid följer konstens alla spelregler till fördel för dig och din ekonomi.

VI LEDER UTVECKLINGEN I RÄTT RIKTNING – Vi har sedan start 2014 aldrig jobbat med “högkostnadskrediter” – det uttrycket fanns inte ens då. Andra i branschen valde att jobba med alla sorters långivare för att maximera försäljningen utan omtanke för låntagaren. Handlingen rättfärdigades förmodligen med tankesättet “Det är ju långivaren som fattar kreditbeslutet – vi skickar ju bara vidare kundens låneansökan”. Vi sa bestämt nej till sådana propåer från långivare för att det inte kändes rätt i magen. Vi erbjöd och erbjuder ett tillsynes mycket brett räntespann. Det beror på att vi jobbar med så många olika banker i olika segment för att vi ska kunna hjälpa till i så många olika situationer som möjligt utan att gå för långt. Det var därför vi 2020 – som första låneförmedlare – sänkte takräntan genom att exkludera banker som erbjöd högre räntor. På senare tid har andra följt efter och vi välkomnar den utvecklingen. Vi var först ut bland förmedlarna med att tydligt visa räntespannat vid en första anblick på hemsidan. Många gör det fortfarande inte. 2018 var vi också först med Låneåterbäring – ett uttryck som Direkto myntade. Istället för att spendera pengar på marknadsföring i lika stor utsträckning gav vi kunderna en unik nytta för att de skulle jämföra lån genom oss. Något som andra i branschen försöker följa.

VI VÄRDESÄTTER TRANSPARENS OCH ÄRLIGHET – Vi på Direkto är av den bestämda åsikten att ärlighet varar längst. När allt går bra är det enkelt att prata om sanningen. Men vi gör det oavsett situation. Du kan förvänta dig ett ärligt och rakt svar vid varje tillfälle som adderar värde. Vi kommer till exempel inte skönmåla sanningen. Om vi anser att du inte har en ekonomi som klarar ett lån så kommer vi avråda dig. Vi kommer också att förklara vad anledningen är samt tala om för dig vad du behöver göra för att få lån med bättre villkor. Vi säljer heller aldrig på våra kunder lån med argument som “du kommer att sänka din månadskostnad” (vilket tyvärr många i förmedlarbranschen idag gör) utan att samtidigt tala om negativa aspekter som en sänkt månadskostnad kan medföra för dig. För kanske är det så att det nya lånet kan bli dyrare för dig i slutändan för att det exempelvis har en längre återbetalningstid än lånet du redan har idag. Väljer du oss som din låneförmedlare så får du alltid all information du behöver för att kunna ta bästa möjliga beslut för dig och din ekonomi. Vårt varumärke Direkto ska förknippas med ansvarsfull lånerådgivning och personlig approach.

Direkto är ett dotterbolag till Svensk Fastighetsförmedling – Sveriges största oberoende fastighetsmäklare med 1200 anställda från norr till söder i vårt avlånga land. Direkto AB (556962-9404) grundades 2014 och är ett Bostadskreditinstitut under Finansinspektionens tillsyn med tillstånd att förmedla privatlån och bolån enligt lagen om verksamhet med bostadskrediter.

Mer om våra tjänster

Press

Läs våra senaste pressreleaser.
Läs mer

Karriär

Här lägger vi ut alla våra tjänster.
Läs mer

Direkto Bloggen

Här skriver vi om allt möjligt inom lån och ekonomi.
Läs mer

Trygghetsförsäkring

Om du skulle bli arbetslös och inte kan betala för ditt lån.
Läs mer

Vill Du Kontakta Oss?

Direkto AB, Org.nr. 556962-9404
Vasagatan 28, 111 20, Stockholm

Map

020-252626

Vardagar 08:00-18:00

info@direkto.se